14 °C Budapest

Még nagyobb dugók jönnek Budán

Pénzcentrum
2009. június 24. 09:32

Tegnap gyakorlatilag megbénult a budai Duna-part forgalma, ám a Margit-híd tervezett, augusztus elsejétől történő lezárása még a keddinél is nagyobb dugókat okozhat.

Mitől állt tegnap a budai oldal?
Az alsó rakpartot vasárnap lezárták a hídtól dél felé a Halász utcáig gázvezeték-építés, valamint aszfaltozás miatt. Ugyancsak június 21-étől augusztus 1-jéig sávlezárások és forgalomterelések nehezítik a közlekedést az Árpád fejedelem útján, mert az Üstökös utcánál elkezdődött egy új közlekedési csomópont építése.

A jelenlegi tervek szerint augusztus 1-jével zárják le a Margit hidat, amely aztán bő egy évig lesz lezárva a járművek elől. A híd felújítása alatt nem lesz kijelölt terelő útvonal - mondta a Napi Gazdaságnak Farkas László. A Főmterv Zrt. közlekedéstervezője arról is beszámolt, hogy a főváros szakembereivel elemzést készítettek arról, hogy mely utakon növekedhet meg a forgalom a híd lezárása idején; arra jutottak, hogy a Margit híd jelenlegi járműforgalmának 60-80 százaléka az Árpád, illetve az Erzsébet hídra terelődik, a többiek pedig átszállnak a tömegközlekedési járművekre. (Jelenleg csúcsidőben óránként egy irányban 2800 jármű halad át a Margit hídon.) A két átkelő közül inkább az Árpád híd irányába növekedhet meg a forgalom, hiszen innen többen átszoktak a Megyeri hídra. A tervezett forgalomtechnikai lépések ellenére az Árpád híd és az Erzsébet híd környékén csúcsidőben a jelenleginél is hosszabb lehet a dugók időtartama - figyelmeztetett Farkas -, főleg ha a közlekedők nagyobb hányada választja a későbbiekben is az autót a tömegközlekedési eszközök helyett.

A 4-es és a 6-os villamos az építkezés függvényében lehetőleg mindig átmegy a hídon, emellett gyakrabban jár majd a metró és az 1-es villamos is. A kerékpárosok az egyik oldali járdán - közösen a gyalogosokkal - folyamatosan átkelhetnek majd a hídon.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem