10 °C Budapest

Gyanúsan drága a Margit-híd felújítása

2009. június 15. 10:02

Vizsgálóbizottsággal tárná fel az okát, miért kerül több mint kétszer annyiba a Margit-híd felújítása, mint azt eredetileg tervezték: 13 helyett 30 milliárdba.

Bagdy Gábor, a fővárosi KDNP-frakció vezetője vizsgálóbizottság felállítását tervezi: ennek feladata lenne kideríteni, a miképp nőhetett az eredetileg a Főmterv által becsült 13 milliárd forintos keret mostanra 30 milliárdra.

Bagdy szerint megálljt kellene parancsolni annak a gyakorlatnak, hogy a nagyberuházások jelentősen megdrágulnak. "A négyes metró pillanatnyilag 520 milliárdba kerül a kezdeti 260 milliárd helyett, de ez még korántsem a végösszeg. A Szabadság-híd felújítása egymilliárddal drágult. A sor a Margit-híddal folytatódik, és már itt a következő tétel: a 4-es metró kelenföldi kocsiszínét hárommilliárd forinttal többől építik meg, mint ahogy tervezték" - emlékeztetett a képviselő.

A politikus elképzelhetőnek tartaná új közbeszerzés kiírását is, ami mindössze két-három hónapos csúszással járna. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a városvezetés aligha érvelhet a felújítás sürgősségével, mivel az 15 éve napirenden van, az engedélyek beszerzésének elhúzódása miatt pedig már fél éves késésben vannak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem