9 °C Budapest

Gyanúsan drága a Margit-híd felújítása

2009. június 15. 10:02

Vizsgálóbizottsággal tárná fel az okát, miért kerül több mint kétszer annyiba a Margit-híd felújítása, mint azt eredetileg tervezték: 13 helyett 30 milliárdba.

Bagdy Gábor, a fővárosi KDNP-frakció vezetője vizsgálóbizottság felállítását tervezi: ennek feladata lenne kideríteni, a miképp nőhetett az eredetileg a Főmterv által becsült 13 milliárd forintos keret mostanra 30 milliárdra.

Bagdy szerint megálljt kellene parancsolni annak a gyakorlatnak, hogy a nagyberuházások jelentősen megdrágulnak. "A négyes metró pillanatnyilag 520 milliárdba kerül a kezdeti 260 milliárd helyett, de ez még korántsem a végösszeg. A Szabadság-híd felújítása egymilliárddal drágult. A sor a Margit-híddal folytatódik, és már itt a következő tétel: a 4-es metró kelenföldi kocsiszínét hárommilliárd forinttal többől építik meg, mint ahogy tervezték" - emlékeztetett a képviselő.

A politikus elképzelhetőnek tartaná új közbeszerzés kiírását is, ami mindössze két-három hónapos csúszással járna. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a városvezetés aligha érvelhet a felújítás sürgősségével, mivel az 15 éve napirenden van, az engedélyek beszerzésének elhúzódása miatt pedig már fél éves késésben vannak.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?