3 °C Budapest

Margit híd felújítás: Start július 20-án

Pénzcentrum
2009. május 25. 13:40

A tervek szerint 2009. július 20-án indulhat meg a Margit híd felújítása, a hidat augusztustól zárják le a az északi oldalon, míg a déli részének rekonstrukciójára jövő év márciustól kezdődhet meg - írja az Index.

Várhatóan július 20-án forgalomkorlátozás nélküli rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a Margit hídon. Augusztustól azonban az északi oldalon már forgalomlezárás mellett folytatódnak a munkálatok, amelyeknek részeként a jövő év márciusától a híd déli felének rekonstrukciója zajlik majd. A Margit hídon a tervek szerint 2010. augusztus végén indulhat meg újra a forgalom a közúti sávokon is.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesnek a kabinet elé benyújtott tájékoztatója szerint a Margit híd rekonstrukciójának teljes költsége több mint 14,8 milliárd forint lenne. Az Európai Unió (EU) ehhez hatmilliárd forintot ad, ugyanennyit elkülönített erre a célra a főváros is. A főpolgármester-helyettes javaslatában az 1,2 milliárd forintos tartalékkeret mellett 650 millió forint szerepel a hídon lévő szobrok helyreállítására, 675 millió a rekonstrukció alatt üzemelő villamosok ideiglenes vágányának kiépítésére, 150 millió a díszkivilágításra, 100 millió a P+R költségekre és 75 millió forint a műszaki ellenőrre.

Az előterjesztő jelzi azt is, hogy az árak a Főmterv Zrt. 2007-es becslésére épülnek, és azok 30-50 százalékkal is növekedhetnek. Egyebek közt azért, mert a gazdasági válság miatt ugrásszerűen drágultak a banki finanszírozási költségek, emelkedik az áfa, az acél világpiaci ára és az infláció. Többletköltséget gerjeszt az is, hogy a tervezettnél később kezdődik a rekonstrukció, így csökken a kivitelezésre fordítható idő. Emiatt költségigényes technológiákkal télen is folytatnák a rekonstrukciós munkálatokat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
Bankmonitor  |  2022. november 25. 15:13
Ma már sok magyar számára nem újdonság, hogy mobilunkkal is fizethetünk az üzletekben, így váltva ki...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?