8 °C Budapest

Csúszik a Margit híd felújítása: nyáron talán elkezdik!

Pénzcentrum
2009. március 10. 09:15

A korábban tervezett időpontok helyett valószínűleg csak nyáron tudják elkezdeni a Margit híd rekonstrukcióját. Részben azért csúsznak a munkálatok, mert három hónapot kellett várni az egyik hatósági engedélyre, emiatt csak később tudták kiírni a közbeszerzési eljárást. Ennek eredményhirdetése után egy-másfél hónappal megkezdődhet a munka.

Eredetileg februárban kellett volna megkötni a Margit híd több mint 12 milliárd forintos rekonstrukciójának beruházási szerződését. A Fővárosi Közgyűlés március végén dönt a felújításhoz elnyert 6 milliárd forintos uniós támogatási szerződés véglegesítéséről. A több mint egy éven át tartó felújítás alatt a villamosok és az autóbuszok sebességkorlátozással ugyan, de közlekedhetnek majd a hídon.

Közben tovább bonyolódik a Szabadság híd díszkivilágításával kapcsolatos közbeszerzés. A főpolgármesteri kabinet ma tárgyal az ügyről. A főváros egyik szakbizottsága februárban a korábbi, nyílt eljárást érvénytelenítette, és hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzés megindításáról döntött. A főpolgármesteri hivatal közbeszerzési szakemberei azonban ezt jogilag aggályosnak tartják. A díszkivilágítás költségének a felét, több mint 100 millió forintot az EU-tól reméli a városháza. Csakhogy az uniós támogatást bonyolító Pro Régió Ügynökség jelezte: a támogatást komolyan veszélyezteti egy olyan közbeszerzés, amelyet a független közbeszerzési tanácsadó nem támogat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem