Tennis Classics: Boris Becker is pályára lép Budapesten!

2009. június 23. 19:02

Az ősz különösen kedves lesz a teniszrajongók számára. Októberben, immár második alkalommal kerül megrendezésre a Tennis Classics, ahol a sportág legnagyobb sztárjai kápráztatják el a Papp László Budapest Sportaréna közönségét. Az ismétlés nem lehetett kérdéses, még az azóta zajló gazdasági nehézségek ellenére sem, hiszen a tavalyi Tennis Classics sikere szinte megkövetelte, hogy idén is hazánkba látogassanak a nagy bajnokok.

Az ezúttal kétnaposra tervezett eseményen a tavaly "újra felfedezett" legendák mellett olyan "új" arcok is tiszteletüket teszik, akikkel idehaza, versenykörülmények között még nem találkozhatott a nagyérdemű. Taróczy Balázs versenyigazgató olyan programot állított össze, hogy még a legigényesebb sportrajongók is bizonyosan elismeréssel csettintenek, amint nyilvánosságra kerül a végleges műsorterv. De most már térjünk a lényegre, lássuk, kik érkeznek hozzánk októberben...

Mansour Bahrami-t nem kell bemutatni senkinek, aki a teniszt kicsit behatóbban ismeri. Az iráni születésű labdazsonglőr bármerre jár a világon, mindenütt elkápráztatja a közönséget improvizatív játékával és fergeteges mutatványaival. A szinte utánozhatatlan trükkök és megoldások nagymestere tavaly is hatalmas sikert aratott Budapesten, idei, októberi fellépése szinte kötelező minden teniszbarát számára.

A rajongók nagy örömére ismét Budapestre jön a vagány ausztrál, Pat Cash. Az 1987-es wimbledoni bajnok igazi egyéniség; ezt bizonyítja mind a pályán, mind azon kívül. A meccseken egyedülálló szerva-röpte játékával és elmaradhatatlan pepita fejpántjával hívja fel magára a figyelmet, míg a "civil" életben a gitár nagymestereként szórakoztat.

Az osztrák tenisz legfényesebb csillaga, Thomas Muster is ismerős lehet minden teniszrajongó számára, a 95-ös Roland Garros bajnok és egykori világelső tavaly ugyanitt a torna egyik legjobb mérkőzését produkálta Sergi Bruguera ellen, és idén is minden esély megvan arra, hogy valami emlékezeteset látunk tőle. Persze Thomas csak a pályán "Vasember", azon kívül, csakúgy, mint Cash, ő is hatalmas zenerajongó, s ki tudja, talán idén is összeáll egy alkalmi zenekar, melyben a dobok mögött Mustert köszönthetjük?

Újra pályára lép a "balkezes zseni", Henri Leconte. Az 1988-ban Roland Garros döntőig jutó francia sztárról sokan azt tartják, a valaha élt egyik legjobb játékos, akinek nem sikerült az egyéni Grand Slam tornagyőzelem, igaz, egy másik vendégünkkel párosban már nem talált legyőzőre a hazai salakon. A közönségkedvenc Henri tavaly is emlékezeteset alkotott, egészen a döntőig menetelt, ahol csupán Goran Ivanisevics tudott megálljt parancsolni neki.

A svédek nemcsak acélgyártásban, de a teniszben is szinte márkanévvé váltak - Björn Borg visszavonulása után azonnal átvette a stafétát egy páros, Stefan Edberg és Mats Wilander, akik hosszú évekig uralták a teniszvilágot. Idén a hétszeres Grand Slam győztes, egykori világelső és nem utolsósorban háromszoros Davis-kupa győztes Mats Wilander érkezik Budapestre, aki visszavonulása után sem bírt sokáig távol maradni szeretett sportágától - azóta sportkommentátorként osztja meg hatalmas tapasztalatát nézők millióival.

Szintén új vendég hazánkban a franciák másik kedvence, a bohókás Yannick Noah. A kameruni származású, sportcsaládból származó Yannicknak olyasvalami sikerült, ami szinte intézményes hiányérzetté kövült hazájában - egyéni Grand Slam győzelmet aratott, méghozzá épp Párizs csodálatos téglaporán. Noah azóta sem tudott szakítani imádott közönségével, akkor a fej feletti fonák lecsapások és őrületes trükkök, utána listavezető dalok segítségével tartja életben a legendát.

A végére hagytunk egy igazi nagyágyút - és a jelző Boris Becker esetében többszörösen is megállja a helyét. A félelmetes fizikai adottságú, született atléta Becker egy új kor kezdetét indította el, amikor mindössze 17 évesen megnyerte a wimbledoni bajnokságot - hatalmas adogatásai után joggal nevezték el Bum-bum Beckernek. A hatszoros Grand Slam győztes, egyben valaha élt legfiatalabb wimbledoni bajnok Becker, mára valódi ikonná vált, nem csupán tenisztudása, hanem igencsak mozgalmas magánélete miatt is.

A Tennis Classics 2009 tornát október 10-11-én rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában. Jegyek elővételben már kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban, valamint megvásárolhatók a www.tex.hu oldalon. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan idén is arra törekednek, hogy minél több hasznos és érdekes hírrel, információval szolgáljanak az érdeklődőknek a www.tennisclassics.hu weboldalon, amelyen hamarosan elérhetőek lesznek a résztvevőkről szóló információk, sajtóanyagok, valamint a tavalyi rendezvénnyel kapcsolatos archív fotók és írások.

A rendezvény főtámogatója a Synergon Informatika Nyrt., Magyarország vezető rendszerintegrátor vállalata. A mérkőzéseket az esemény kiemelt médiapartnere, a TV2, valamint a Sport TV közvetíti.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29