25 °C Budapest

20-50 ezer forintos egyszeri segély a rászorulóknak

2009. június 17. 09:32

Egymilliárd forintos krízisalap létrehozásáról dönt mai ülésén a kormány, a számítások szerint az összeg a leghátrányosabb helyzetű 30 ezer családnak képes egyszeri segítséget nyújtani - mondta Herczog László szociális és munkaügyi miniszter tegnap a Társadalmi Unió képviselői klubjának budapesti rendezvényén.

Az egymilliárd forintot a költségvetési tartalékból különíti el a kormány - közölte a miniszter, hozzátéve, hogy az induló keretet kiegészítik azok az összegek, amelyek a miniszteri, illetve az állami vezetők fizetésének csökkentése után ebbe az alapba folynak be, de ide kerülnek a pénzintézetek bírságolásából származó tételek is.

A kormány reményei szerint a krízisalap adományokkal is bővülni fog - jelezte Herczog László.

A krízisalapból egyszeri segély folyósítható, minimum 20 ezer, maximum 50 ezer forint, kivételes esetekben 100 ezer forint. A helyzetfelmérésben civil szervezetekből és egyházakból felálló tanácsadó testületre támaszkodik a Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság, amely országos hálózattal rendelkezve kezeli a krízisalapot.

A rászorulóknak ki kell tölteniük egy nyomtatványt, amelynél szükség szerint civil és karitász szervezetek segítséget nyújtanak, s a kitöltött nyomtatványt a jegyzőkhöz kell eljuttatni - ismertette a folyósítás menetrendjének első fázisát Herczog László.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem