5 °C Budapest

20-50 ezer forintos egyszeri segély a rászorulóknak

2009. június 17. 09:32

Egymilliárd forintos krízisalap létrehozásáról dönt mai ülésén a kormány, a számítások szerint az összeg a leghátrányosabb helyzetű 30 ezer családnak képes egyszeri segítséget nyújtani - mondta Herczog László szociális és munkaügyi miniszter tegnap a Társadalmi Unió képviselői klubjának budapesti rendezvényén.

Az egymilliárd forintot a költségvetési tartalékból különíti el a kormány - közölte a miniszter, hozzátéve, hogy az induló keretet kiegészítik azok az összegek, amelyek a miniszteri, illetve az állami vezetők fizetésének csökkentése után ebbe az alapba folynak be, de ide kerülnek a pénzintézetek bírságolásából származó tételek is.

A kormány reményei szerint a krízisalap adományokkal is bővülni fog - jelezte Herczog László.

A krízisalapból egyszeri segély folyósítható, minimum 20 ezer, maximum 50 ezer forint, kivételes esetekben 100 ezer forint. A helyzetfelmérésben civil szervezetekből és egyházakból felálló tanácsadó testületre támaszkodik a Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság, amely országos hálózattal rendelkezve kezeli a krízisalapot.

A rászorulóknak ki kell tölteniük egy nyomtatványt, amelynél szükség szerint civil és karitász szervezetek segítséget nyújtanak, s a kitöltött nyomtatványt a jegyzőkhöz kell eljuttatni - ismertette a folyósítás menetrendjének első fázisát Herczog László.

Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?