20-50 ezer forintos egyszeri segély a rászorulóknak

2009. június 17. 09:32

Egymilliárd forintos krízisalap létrehozásáról dönt mai ülésén a kormány, a számítások szerint az összeg a leghátrányosabb helyzetű 30 ezer családnak képes egyszeri segítséget nyújtani - mondta Herczog László szociális és munkaügyi miniszter tegnap a Társadalmi Unió képviselői klubjának budapesti rendezvényén.

Az egymilliárd forintot a költségvetési tartalékból különíti el a kormány - közölte a miniszter, hozzátéve, hogy az induló keretet kiegészítik azok az összegek, amelyek a miniszteri, illetve az állami vezetők fizetésének csökkentése után ebbe az alapba folynak be, de ide kerülnek a pénzintézetek bírságolásából származó tételek is.

A kormány reményei szerint a krízisalap adományokkal is bővülni fog - jelezte Herczog László.

A krízisalapból egyszeri segély folyósítható, minimum 20 ezer, maximum 50 ezer forint, kivételes esetekben 100 ezer forint. A helyzetfelmérésben civil szervezetekből és egyházakból felálló tanácsadó testületre támaszkodik a Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság, amely országos hálózattal rendelkezve kezeli a krízisalapot.

A rászorulóknak ki kell tölteniük egy nyomtatványt, amelynél szükség szerint civil és karitász szervezetek segítséget nyújtanak, s a kitöltött nyomtatványt a jegyzőkhöz kell eljuttatni - ismertette a folyósítás menetrendjének első fázisát Herczog László.

Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?