4 °C Budapest

Iskolást támadott meg a sertésinfluenza, bezárt a suli

2009. június 3. 15:32

Bezárták a híres Eton-i magániskolát, miután egy 18 éves tanulót sertésinfluenzával diagnosztizáltak. A fiú a második, aki Észak-Írországban megfertőződött.

A világhírű etoni magániskola a világ egyik leghíresebb iskolája, melyet 1440-ben VI. Henrik alapított. Rengeteg híres tanítvánnyal büszkélkedhet, többek között 19 brit miniszterelnök is itt tanult.

Az iskola azonban erre a hétre bezárni kényszerült, miután egy észak-írországi tanulónál diagnosztizálták a sertésinfluenzát. Az iskola tanulói egyelőre csak minimálisan veszélyeztetettek, akárcsak annak a gépnek az utasai, amelyen a diák London és Belfast között repült. Ennek ellenére mindannyiukkal felvették a kapcsolatot a hivatalos egészségügyi szervek.

Észak-Írországban az volt a második megbetegedés, igaz közvetlenül utána újabb három beteget diagnosztizáltak, akik mindannyian New Yorkból tértek vissza. Az egészségügyi miniszter szerint a lakosság felének elegendő ellenanyag van Észak-Írországban, ami egyelőre több, mint elegendőnek tűnik.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 09:16