24 °C Budapest

Iskolást támadott meg a sertésinfluenza, bezárt a suli

2009. június 3. 15:32

Bezárták a híres Eton-i magániskolát, miután egy 18 éves tanulót sertésinfluenzával diagnosztizáltak. A fiú a második, aki Észak-Írországban megfertőződött.

A világhírű etoni magániskola a világ egyik leghíresebb iskolája, melyet 1440-ben VI. Henrik alapított. Rengeteg híres tanítvánnyal büszkélkedhet, többek között 19 brit miniszterelnök is itt tanult.

Az iskola azonban erre a hétre bezárni kényszerült, miután egy észak-írországi tanulónál diagnosztizálták a sertésinfluenzát. Az iskola tanulói egyelőre csak minimálisan veszélyeztetettek, akárcsak annak a gépnek az utasai, amelyen a diák London és Belfast között repült. Ennek ellenére mindannyiukkal felvették a kapcsolatot a hivatalos egészségügyi szervek.

Észak-Írországban az volt a második megbetegedés, igaz közvetlenül utána újabb három beteget diagnosztizáltak, akik mindannyian New Yorkból tértek vissza. Az egészségügyi miniszter szerint a lakosság felének elegendő ellenanyag van Észak-Írországban, ami egyelőre több, mint elegendőnek tűnik.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem