Címke: sertésinfluenza (20 cikk)

Pénzcentrum | 2009. november 22. 16:04

Nem nászút, házasságmentés: turizmus másképp

A válság bizonyos ágazatokat különösen nehezen érintett, ilyen például a turizmus is: az idei szezonban a szállodák kihasználtsága jóval elmaradt a megszokottól, szinte mindenütt a világban. Indiában új receptet találtak ki a turizmus élénkítésre: a válófélben lévőkre építenek.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 7. 15:32

Szenvednek a légitársaságok, de túlélik

A vártnál is jobban sújtotta a válság az európai légi közlekedést az első félévben, de az ágazat feltehetőleg túl van a nehezén. Az utasszámok cégtől függően 5-15 százalékkal estek vissza, a légi teherszállítás pedig 15-25 százalékos veszteséget szenvedett el. A légitársaságok likviditása a veszteségek ellenére erős, így 2011-ben megkezdődhet az ágazat növekedése.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 4. 10:32

Bicskanyitogató képek: erre mennek el az adómilliárdok!

Felháborító fotókat közöltek ma a brit bulvárlapok. A képeken az látszik, hogy a Nagy-Britanniában több millió fontért felállított sertésinfluenza-telefonközpont munkatársai unalmukban kártyáznak és alszanak -mindezt munkaidőben.

Pénzcentrum | 2009. július 21. 13:02

Be kéne zárni az iskolákat - ezrek életét menthetik meg

Komolyan fontolóra vették Nagy-Britanniában, hogy a sertésinfluenza terjedését megakadályozandó zárva tartják az iskolákat. Legalább addig, amíg elegendő vakcina nem áll rendelkezésre a védekezéshez.

Pénzcentrum | 2009. július 20. 13:02

Vírusgyanú: betegen tilos felszállni a repülőgépekre

Az év egyik legforgalmasabb időszakában jelentették be brit légitársaságok, hogy nem engedik felszállni járataikra a sertésinfluenza-gyanús utasokat. A hírt tegnap közölte a British Airways és a Virgin Atlantic.

Pénzcentrum | 2009. június 11. 06:20

Ne tedd tönkre magad és a nyaralásod, oltasd be magad!

Itt a nyár, aki teheti útra kel, akár bel- akár külföld irányába, hogy élvezze a nyári szabadságot. Ám amíg a napolaj elengedhetetlen kelléke a nyárnak, addig a védőoltásokról az elsöprő többség elfeledkezik, pedig egy csúnya fertőzés sokkal szörnyűbb nyári élményeket és maradandóbb károkat okozhat, mint egy leégés.

Pénzcentrum | 2009. június 3. 05:55

Világszerte újabb nyavalya fertőz: krízishelyzet 12 országban

A gazdasági válság kellős közepén a könnyen világméretű járvánnyá fajuló sertésinfluenza réme után az ingatlanárak zsugorodásával járó nyavalya ütötte fel a fejét. A Global Property Guide 32 ország ingatlanpiacát átölelő elemzése szerint a lakossági fogyasztás csökkenése, a vásárlói bizalom megtorpanása, a szűkös hitelfelvételi lehetőségek és a dagadó munkanélküliség következtében néhány kivételtől eltekintve világszerte tovább folytatódott a lakásárak csökkenése.

Pénzcentrum | 2009. május 29. 18:40

Elérte hazánkat a sertésinfluenza

Magyarországon kimutatták az új influenzavírust egy brazil állampolgárnál. A hírt Székely Tamás egészségügyi miniszter közölte - jelentette az MTI.

Pénzcentrum | 2009. május 20. 14:47

A sertésinfluenza kismiska ehhez képest!

Miközben a média világszerte a sertésinfluenza kitörésével és lehetséges pusztításaival riogatja a lakosságot, egy sokkal veszélyesebb kór eddig szinte említés nélkül maradt.

Világgazdaság | 2009. május 20. 08:47

Pillanatok alatt felismerhető a sertésinfluenza

Három napról két órára csökkenhet a H1N1 influenzavírus diagnosztizálása annak köszönhetően, hogy már hazánkban is rendelkezésre áll az ehhez szükséges technológia. Járvány esetére hazánk elegendő gyógyszertartalékkal rendelkezik és ha megérkezik a stabil vírustörzs, megkezdődhet a hazai védőoltás gyártása.

Pénzcentrum | 2009. május 16. 10:02

Mosod kezeidet? Jól teszed!

Mióta a sertésinfluenza felütötte fejét, a vírus megfékezésére számos intézkedést hoztak a különböző hatóságok, iskolabezárásoktól kezdve, az utazások korlátozásán át a kötelező maszk hordásig. Kutatók szerint azonban sokkal hatékonyabb lenne, ha egyszerűen megtanítanánk a gyerekeinket alaposan kezet mosni, méghozzá jó példával járva előttük.

Pénzcentrum | 2009. május 12. 08:32

Nem csak a sertésinfluenza nehezíti a húsosok dolgát

Egyelőre megúszták az új influenza miatti pánikot a hazai sertéstenyésztők, illetve a húsipar, az év eleje óta érkező forgalomcsökkenési jelzések inkább a gazdasági válság hatását mutatják.

Pénzcentrum | 2009. május 8. 10:02

Átírta az élet szabályait a sertésinfluenza

Mexikó népe a sertésinfluenza okozta pánik után csak nagyon lassan tér vissza a normális kerékvágásba. Igaz, egyelőre még messze vannak a régi hétköznapok, a hatóságok különös új szabályokat vezettek be.