4 °C Budapest

Minden harmadik embert leteríthet a sertésinfluenza!

2009. május 12. 12:32

A világ népességének egyharmada fertőződhet meg a sertésinfluenzától, legalábbis egy angol kutatóintézet szerint.

Az Imperial College London kutatói szerint a sertésinfluenzában minden megvan, hogy valódi világméretű járvánnyá alakuljon, mivel gyorsan terjed emberről emberre. A következő hat-kilenc hónapban minden esély megvan arra, hogy világszerte elterjedjen.

A baljós előrejelzés ellenére azonban a kutatást vezető Neil Ferguson professzor nem adott egyértelmű prognózist a halálos esetek számára. Nem világos ugyanis egyelőre, hogy az influenzajárvány világméretekben is halálos lehet, vagy nem okoz nagyobb gondot, mint egy "szokásos" pandémia.


View 2009 H1N1 Flu Outbreak Map in a larger map
Az eddig elvégzett kutatások szerint a Mexikóban kitört sertésinfluenza legalább annyira veszélyes, mint az 1957-es járvány, amely kétmillió halálos áldozatot követelt világszerte, de annyira azért nem, mint az 1918-as. Utóbbi 50 millió halálesetért volt felelős, mire sikerült megfékezni.

Korábban: Kövesse élőben az influenzavírus útját!

Évente nagyjából a világ lakosságának egytizede fertőződik meg a szokásos őszi-téli influenzában, így a mostani járvány betegeinek száma ennek akár a háromszorosa is lehet. A probléma csupán annyi, hogy egyelőre nem világos, a mostani H1N1-vírus mennyivel halálosabb, mint a szezonálisan előforduló kistestvérei.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha ki szeretné próbálni, milyen kemény is egy világot elpusztító járvány élete, kattintson ide. A folytatásért pedig ide.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm