Minden harmadik embert leteríthet a sertésinfluenza!

2009. május 12. 12:32

A világ népességének egyharmada fertőződhet meg a sertésinfluenzától, legalábbis egy angol kutatóintézet szerint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Imperial College London kutatói szerint a sertésinfluenzában minden megvan, hogy valódi világméretű járvánnyá alakuljon, mivel gyorsan terjed emberről emberre. A következő hat-kilenc hónapban minden esély megvan arra, hogy világszerte elterjedjen.

A baljós előrejelzés ellenére azonban a kutatást vezető Neil Ferguson professzor nem adott egyértelmű prognózist a halálos esetek számára. Nem világos ugyanis egyelőre, hogy az influenzajárvány világméretekben is halálos lehet, vagy nem okoz nagyobb gondot, mint egy "szokásos" pandémia.


View 2009 H1N1 Flu Outbreak Map in a larger map
Az eddig elvégzett kutatások szerint a Mexikóban kitört sertésinfluenza legalább annyira veszélyes, mint az 1957-es járvány, amely kétmillió halálos áldozatot követelt világszerte, de annyira azért nem, mint az 1918-as. Utóbbi 50 millió halálesetért volt felelős, mire sikerült megfékezni.

Korábban: Kövesse élőben az influenzavírus útját!

Évente nagyjából a világ lakosságának egytizede fertőződik meg a szokásos őszi-téli influenzában, így a mostani járvány betegeinek száma ennek akár a háromszorosa is lehet. A probléma csupán annyi, hogy egyelőre nem világos, a mostani H1N1-vírus mennyivel halálosabb, mint a szezonálisan előforduló kistestvérei.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha ki szeretné próbálni, milyen kemény is egy világot elpusztító járvány élete, kattintson ide. A folytatásért pedig ide.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?