Hova úsznak el a metrómilliárdok - exkluzív képek

2009. április 9. 12:15

A sajtó számára is bemutatták ma a 4-es metró legújabb szakaszát. Elkészültek ugyanis a Fővám téri állomáshoz kapcsolódó peronalagutak. 

 

A 7,4 km hosszú, tíz állomással tervezett budapesti 4-es metró I. szakasz pesti dunaparti állomása a Fővám téri mélyállomás.

 

Fotók: Pénzcentrum


Az állomásszerkezet, mely ezek a meróvonalon a legmélyebb (35 méteres)a Szabadság híd déli oldalán, a Corvinus egyetem Duna felöli oldala előtt terül el.

 


Az állomás az egyetemi épület és a rakpart közti területen épülő réselt vasbeton dobozszerkezetéhez a Duna alá és az egyetem épülete alá mintegy 20-20 méter hosszban benyúló, bányászati módszerrel kialakított peronalagutak, illetve az egyetem alá benyúló szellőző műtárgy csatlakoznak.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Amint azt Kocsis István, a BKV vezérigazgatója elmondta, a szakemberek úgynevezett földfagyasztásos módszerrel dolgoznak. Ez olcsóbb, mint a korábban tervezett megoldás, amely egy mesterséges szigettel oldotta volna meg a feladatot.

 


A folyékony nitrogénnel történő fagyasztás megakadályozza, hogy a talajban levő repedéseken keresztül beáramoljon a Duna vize az alagútba. A kivitelezés napi 24 órában, 2 műszakban folyamatosan zajlik.

 

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm