A BKV-jegyhez igazítanák a parkolási díjakat!

Pénzcentrum
2009. március 5. 08:30

Új fővárosi parkolási stratégiáról tárgyalt a kerületekkel Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A tervezetet a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Parking Kft. készítette. Az új koncepció bővíti és az átjárhatóság érdekében egységesíti a jelenlegi zónákat.

Az eddigi kilenc helyett hat övezet lép életbe, a tarifákat pedig a 290 forintos BKV-jegy árához viszonyítva állapítanák meg. Ugyanakkor viszont a változások átlagosan 27 %-os parkolási tarifaemelést takarnak.

Nem meglepő módon ezzel a kerületek többsége egyetértett, sőt az V. kerület a progresszív tarifa bevezetését javasolja, amely a parkolási idővel párhuzamosan emelkedő parkolási díjat jelentene. A kijelölt övezetekkel kapcsolatban a kerületek több változtatást is szeretnének, illetve felvetődött még az is, hogy a belső kerületekben este 8 óráig tartson a parkolási díjfizetési időszak.

Az érintett kerületek szerint szakmailag indokolt lenne a lakossági engedélyek kiadásának szigorítása. Ezek díjáról azonban eltérnek a vélemények. Hagyó javaslata szerint a második lakossági engedély kiadása akkor lenne kedvezményes, ha környezetvédelmi szempontok, például az autó környezetvédelmi besorolása indokolja.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?