21 °C Budapest

298 forint a párizsi: az Aldi így ünnepel

2009. május 19. 05:38

Egy éve van jelen a magyar piacon az Aldi: az egyik legkeményebb diszkont üzletlánc óriási akciókkal ünnepel. Az 500 grammos baromfi párizsi például csak 149 forintba kerül.

Országszerte óriásplakátok tucatjai hirdetik: "1 éves az Aldi, és már 50 üzletben várja Önt!"

Az biztos, hogy a német diszkontlánc nem sokat teketóriázott: gyakorlatilag hetente adták át az újabbnál újabb üzleteket, Piliscsabától Bajáig, Szombathelytől Kisvárdáig. Az Aldi csoport világszerte közel 8000 (!) üzletet üzemeltet, az üzletlánc bevétele a Deloitte könyvvizsgáló cég adatai szerint 2008-ban 58 milliárd dollár, azaz több mint 13 ezer milliárd forint volt.

Az üzletlánc sikere olcsóságának köszönhető: a lánc szinte kizárólag saját márkás termékeket forgalmaz, éppen ezért nincs szüksége arra, hogy saját márkáit reklámozza - így nem fizettetik meg a fogyasztóval a marketingköltségeket.

Az Aldi rejtélyes sikereiről szól korábbi cikkünk: Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Az Aldi Magyarország egyéves születésnapját jelentős akciókkal ünnepli. A fentebb már említett 298 forintos párizsi mellett más élelmiszerek is akciósan kaphatóak. Kiemelendő a listából a 2 literes szőlő ízű szénsavas üdítőital, amely 69 forintos árával simán hozza a nagyobb üzletláncok hasonló, saját márkás termékeit. Szintén meglehetősen kedvező az ára a 450 grammos Milfina tejfölnek (119 forint), illetve a literes, 2,8 százalékos Milfina tejnek (139 forint), csak úgy, mint az 50 filteres Westcliff teának, amely dobozonként 229 forintba kerül.

Korábbi áránál 200 forinttal olcsóbb az extra szűz Castello olívaolaj (799 forint/750 ml), négyszázzal kerül kevesebbe a Cromwell's Royal Scotch whisky (1499 forint/700 ml). Érdemes lehet 100 százalékos Sweet Valley Multivitamin gyümölcslevet is vásárolni (229 forint/liter), ínyenceknek pedig ajánljuk a Well&Active Víz plussz (!) nevű terméket, háromféle ízben, 149 forintos áron.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm