Bizarr! A Tescóban letakarták a véres arcú lányt - képpel

2009. május 18. 19:02

A brit áruházak a napokban kezdték meg az egyik walesi rock-zenekar legújabb albumának értékesítését, a borítón található kép azonban kiverte a biztosítékot a Tesco vezetésénél. A hipermarket csak egy külön tokban hajlandó árusítani a CD-t, mivel szerintük a kép zavarhatja a vásárlóikat.

A Manic Street Preachers nevű banda frontembere felháborodott és bizarrnak nevezte az áruházlánc döntését. James Dean Bradfield szerint egy olyan alkotást cenzúráznak, amit egy országosan ismert művész készített.

A Tesco szerint a kép olyan érzetet kelt, mintha véres lenne a szereplő fél arca, ami egy főként élelmiszereket árusító üzletben nem engedhető meg. Az áruház ragaszkodik hozzá, hogy a CD-ket tegyék egy olyan külön tokba, amin keresztül nem látszik a visszataszító kép.

A zenekar képviselője ugyanakkor elmondta, hogy a "Journal For Plague Lovers" című album borítóján található portré szereplőjének arcát egy kóros bőrelváltozás borítja. Aki pedig ismeri a festő munkásságát, az tudja, hogy Jenny Saville sok barnát és vöröset használ a képein.

Saville alkotása borítja az együttes egyik korábbi albumát is, azzal semmiféle ilyen jellegű probléma nem volt az értékesítés során. A festő nem provokálni akart, ezt a feladatot meghagyja a zenészeknek.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?