Bizarr! A Tescóban letakarták a véres arcú lányt - képpel

2009. május 18. 19:02

A brit áruházak a napokban kezdték meg az egyik walesi rock-zenekar legújabb albumának értékesítését, a borítón található kép azonban kiverte a biztosítékot a Tesco vezetésénél. A hipermarket csak egy külön tokban hajlandó árusítani a CD-t, mivel szerintük a kép zavarhatja a vásárlóikat.

A Manic Street Preachers nevű banda frontembere felháborodott és bizarrnak nevezte az áruházlánc döntését. James Dean Bradfield szerint egy olyan alkotást cenzúráznak, amit egy országosan ismert művész készített.

A Tesco szerint a kép olyan érzetet kelt, mintha véres lenne a szereplő fél arca, ami egy főként élelmiszereket árusító üzletben nem engedhető meg. Az áruház ragaszkodik hozzá, hogy a CD-ket tegyék egy olyan külön tokba, amin keresztül nem látszik a visszataszító kép.

A zenekar képviselője ugyanakkor elmondta, hogy a "Journal For Plague Lovers" című album borítóján található portré szereplőjének arcát egy kóros bőrelváltozás borítja. Aki pedig ismeri a festő munkásságát, az tudja, hogy Jenny Saville sok barnát és vöröset használ a képein.

Saville alkotása borítja az együttes egyik korábbi albumát is, azzal semmiféle ilyen jellegű probléma nem volt az értékesítés során. A festő nem provokálni akart, ezt a feladatot meghagyja a zenészeknek.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem