Bizarr! A Tescóban letakarták a véres arcú lányt - képpel

2009. május 18. 19:02

A brit áruházak a napokban kezdték meg az egyik walesi rock-zenekar legújabb albumának értékesítését, a borítón található kép azonban kiverte a biztosítékot a Tesco vezetésénél. A hipermarket csak egy külön tokban hajlandó árusítani a CD-t, mivel szerintük a kép zavarhatja a vásárlóikat.

A Manic Street Preachers nevű banda frontembere felháborodott és bizarrnak nevezte az áruházlánc döntését. James Dean Bradfield szerint egy olyan alkotást cenzúráznak, amit egy országosan ismert művész készített.

A Tesco szerint a kép olyan érzetet kelt, mintha véres lenne a szereplő fél arca, ami egy főként élelmiszereket árusító üzletben nem engedhető meg. Az áruház ragaszkodik hozzá, hogy a CD-ket tegyék egy olyan külön tokba, amin keresztül nem látszik a visszataszító kép.

A zenekar képviselője ugyanakkor elmondta, hogy a "Journal For Plague Lovers" című album borítóján található portré szereplőjének arcát egy kóros bőrelváltozás borítja. Aki pedig ismeri a festő munkásságát, az tudja, hogy Jenny Saville sok barnát és vöröset használ a képein.

Saville alkotása borítja az együttes egyik korábbi albumát is, azzal semmiféle ilyen jellegű probléma nem volt az értékesítés során. A festő nem provokálni akart, ezt a feladatot meghagyja a zenészeknek.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?