5 °C Budapest

Vérüket adhatják a vásárlók a Tescóban

2009. május 14. 17:02

2009 májusa és 2010 januárja között az ország 14 pontján négy alkalommal szervez Egészségnapot a Tesco az egészséges életmód jegyében. Első alkalommal május 16-án kerül megrendezésre 14 város Tesco hipermarketjében a Vöröskereszttel közös szervezésű véradással egybekötött ingyenes Egészségnap, amely szűrővizsgálatokkal és egészségügyi tanácsokkal, szakértőkkel várja az érdeklődőket.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. számos módon igyekszik vásárlói egészségtudatos táplálkozásához hozzájárulni - például az Organic
(bio) vagy a Light Choices (ízben gazdag, ugyanakkor alacsonyabb tápanyagtartalmú) termékcsaládok révén, valamint az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) tápérték-jelölési rendszer használatával.

Az Egészségnapok megszervezésével azonban nem csupán az egészséges táplálkozásra kívánja felhívni a figyelmet az áruházlánc, hanem a szűrővizsgálatok (vércukor, koleszterin és testzsír-mérés) és életmódszakértők bevonásával a megelőzésre és az esetleges rizikófaktorok kiküszöbölésére is.

A program az ország 14 pontján kerül megrendezésre: Budaörsön, Budapesten a Fogarasi úton, Debrecenben, Egerben, Hódmezővásárhelyen, Jászberényben, Kecskeméten (Talfájai), Miskolcon, Nyíregyházán, Orosházán, Pécsett (Makay István úti), Salgótarjánban, Székesfehérváron (Aszalvölgyi úti) és Tatabányán.

Az első Tesco Egészségnapra május 16-án, szombaton kerül sor. Az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon és a Vöröskereszttel közösen szervezett véradáson kívül több helyszínen jól át is mozgatják majd a látogatókat a szervezők. Kiegészítő programként Budaörsön és a budapesti Fogarasi úton a Coca-Cola Testébresztő programjának jóvoltából átmozgató torna, Budaörsön a TÉT Platform tanácsadó sátra, valamint egyes helyszíneken a Pfizer tanácsadója várja az érdeklődőket.

A májusit követően negyedévente, tehát még három alkalommal várja majd az érdeklődőket a Tesco Egészségnap.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?