Vérüket adhatják a vásárlók a Tescóban

2009. május 14. 17:02

2009 májusa és 2010 januárja között az ország 14 pontján négy alkalommal szervez Egészségnapot a Tesco az egészséges életmód jegyében. Első alkalommal május 16-án kerül megrendezésre 14 város Tesco hipermarketjében a Vöröskereszttel közös szervezésű véradással egybekötött ingyenes Egészségnap, amely szűrővizsgálatokkal és egészségügyi tanácsokkal, szakértőkkel várja az érdeklődőket.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. számos módon igyekszik vásárlói egészségtudatos táplálkozásához hozzájárulni - például az Organic
(bio) vagy a Light Choices (ízben gazdag, ugyanakkor alacsonyabb tápanyagtartalmú) termékcsaládok révén, valamint az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) tápérték-jelölési rendszer használatával.

Az Egészségnapok megszervezésével azonban nem csupán az egészséges táplálkozásra kívánja felhívni a figyelmet az áruházlánc, hanem a szűrővizsgálatok (vércukor, koleszterin és testzsír-mérés) és életmódszakértők bevonásával a megelőzésre és az esetleges rizikófaktorok kiküszöbölésére is.

A program az ország 14 pontján kerül megrendezésre: Budaörsön, Budapesten a Fogarasi úton, Debrecenben, Egerben, Hódmezővásárhelyen, Jászberényben, Kecskeméten (Talfájai), Miskolcon, Nyíregyházán, Orosházán, Pécsett (Makay István úti), Salgótarjánban, Székesfehérváron (Aszalvölgyi úti) és Tatabányán.

Az első Tesco Egészségnapra május 16-án, szombaton kerül sor. Az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon és a Vöröskereszttel közösen szervezett véradáson kívül több helyszínen jól át is mozgatják majd a látogatókat a szervezők. Kiegészítő programként Budaörsön és a budapesti Fogarasi úton a Coca-Cola Testébresztő programjának jóvoltából átmozgató torna, Budaörsön a TÉT Platform tanácsadó sátra, valamint egyes helyszíneken a Pfizer tanácsadója várja az érdeklődőket.

A májusit követően negyedévente, tehát még három alkalommal várja majd az érdeklődőket a Tesco Egészségnap.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?