Vérüket adhatják a vásárlók a Tescóban

2009. május 14. 17:02

2009 májusa és 2010 januárja között az ország 14 pontján négy alkalommal szervez Egészségnapot a Tesco az egészséges életmód jegyében. Első alkalommal május 16-án kerül megrendezésre 14 város Tesco hipermarketjében a Vöröskereszttel közös szervezésű véradással egybekötött ingyenes Egészségnap, amely szűrővizsgálatokkal és egészségügyi tanácsokkal, szakértőkkel várja az érdeklődőket.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. számos módon igyekszik vásárlói egészségtudatos táplálkozásához hozzájárulni - például az Organic
(bio) vagy a Light Choices (ízben gazdag, ugyanakkor alacsonyabb tápanyagtartalmú) termékcsaládok révén, valamint az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) tápérték-jelölési rendszer használatával.

Az Egészségnapok megszervezésével azonban nem csupán az egészséges táplálkozásra kívánja felhívni a figyelmet az áruházlánc, hanem a szűrővizsgálatok (vércukor, koleszterin és testzsír-mérés) és életmódszakértők bevonásával a megelőzésre és az esetleges rizikófaktorok kiküszöbölésére is.

A program az ország 14 pontján kerül megrendezésre: Budaörsön, Budapesten a Fogarasi úton, Debrecenben, Egerben, Hódmezővásárhelyen, Jászberényben, Kecskeméten (Talfájai), Miskolcon, Nyíregyházán, Orosházán, Pécsett (Makay István úti), Salgótarjánban, Székesfehérváron (Aszalvölgyi úti) és Tatabányán.

Az első Tesco Egészségnapra május 16-án, szombaton kerül sor. Az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon és a Vöröskereszttel közösen szervezett véradáson kívül több helyszínen jól át is mozgatják majd a látogatókat a szervezők. Kiegészítő programként Budaörsön és a budapesti Fogarasi úton a Coca-Cola Testébresztő programjának jóvoltából átmozgató torna, Budaörsön a TÉT Platform tanácsadó sátra, valamint egyes helyszíneken a Pfizer tanácsadója várja az érdeklődőket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A májusit követően negyedévente, tehát még három alkalommal várja majd az érdeklődőket a Tesco Egészségnap.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem