9 °C Budapest

A Tesco elől lopták el a biciklijét Orbán Viktor brit kollégájának

2009. május 7. 05:38

A brit ellenzéki vezető David Cameron egy éven belül második alkalommal esett biciklilopás áldozatává. Tavaly nyáron egy nyugat-londoni Tesco üzlet elől lovasították meg a járgányát, most pedig a háza előtti védőkorlátról vágták le a kerékpárt rögzítő lakatot.

A brit politikus a parlamentbe is rendszeresen kerékpárral jár dolgozni, elmondása szerint a tekerés során felfrissül és jobban felkészül a beszédekre. Cameron ezúttal a háza előtti védőkorláthoz lakatolta a kerékpárt, de amikor alig egy órával később visszament, már csak hűlt helyét találta.

A lopást azonnal jelentette a rendőrségnek, mint ahogy a tavalyi Tesco előtti rablás alkalmával is tette. Akkor még visszakerült hozzá az ezer font értékű ezüst-fekete kerékpár, az esetet a politikus úgy titulálta, hogy "két régi jóbarát újra találkozott".

Fotó: Guardian

A tavalyi biciklilopás idején egy brit bulvárlap gúnyt űzött a politikusból, amikor közzétették annak a járdaszélen lévő terelőoszlopnak a fotóját, amihez a kerékpárt rögzítette. Tény, hogy nem nehezítette meg nagyon a rablók dolgát, de a kárpótlásul a lap által felajánlott kerékpárt nem fogadta el, hanem jótékony célra ajánlotta fel.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm