25 °C Budapest

A Tesco elől lopták el a biciklijét Orbán Viktor brit kollégájának

2009. május 7. 05:38

A brit ellenzéki vezető David Cameron egy éven belül második alkalommal esett biciklilopás áldozatává. Tavaly nyáron egy nyugat-londoni Tesco üzlet elől lovasították meg a járgányát, most pedig a háza előtti védőkorlátról vágták le a kerékpárt rögzítő lakatot.

A brit politikus a parlamentbe is rendszeresen kerékpárral jár dolgozni, elmondása szerint a tekerés során felfrissül és jobban felkészül a beszédekre. Cameron ezúttal a háza előtti védőkorláthoz lakatolta a kerékpárt, de amikor alig egy órával később visszament, már csak hűlt helyét találta.

A lopást azonnal jelentette a rendőrségnek, mint ahogy a tavalyi Tesco előtti rablás alkalmával is tette. Akkor még visszakerült hozzá az ezer font értékű ezüst-fekete kerékpár, az esetet a politikus úgy titulálta, hogy "két régi jóbarát újra találkozott".

Fotó: Guardian

A tavalyi biciklilopás idején egy brit bulvárlap gúnyt űzött a politikusból, amikor közzétették annak a járdaszélen lévő terelőoszlopnak a fotóját, amihez a kerékpárt rögzítette. Tény, hogy nem nehezítette meg nagyon a rablók dolgát, de a kárpótlásul a lap által felajánlott kerékpárt nem fogadta el, hanem jótékony célra ajánlotta fel.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?