9 °C Budapest

A braziloknak áruházat építeni? A Tesco nemmel szavaz...

2009. május 4. 14:32

Ahogy mutatkoznak a recesszió végének halvány jelei, az ingatlanberuházók mellett a nemzetközi áruházláncok figyelme is a korábbi slágerpiac, Brazília felé fordul.

A Brazil Áruház Szövetség legfrissebb statisztikái szerint az elmúlt évben összesen 390 milliárd forintnak megfelelő összeget fektettek be az iparág fejlesztésébe, idén további 4 %-os növekedésre számítanak.

A jelentős összegű 2008-as befektetések közé az új áruházak felépítése és megnyitása mellett a meglévő üzletek felújítása is kiemelt fontosságú volt. Az ágazat teljes árbevétele 10,5 %-os növekedés után elérte a 16 ezermilliárd forintnak megfelelő összeget. A nettó nyereség 2008-ban 2,12 % volt, amely az elmúlt 10 év legmagasabb mértékű adata.

A szövetség nyilvántartása szerint immár közel 73 ezer áruház található az országban, ami 1,5 %-os növekedésnek felel meg egy év alatt. A három legnagyobb lánc fedi le a teljes piac 38 %-át, a bankkártyás tranzakciók száma 52,8 %-kal nőtt.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?