17 °C Budapest

A braziloknak áruházat építeni? A Tesco nemmel szavaz...

2009. május 4. 14:32

Ahogy mutatkoznak a recesszió végének halvány jelei, az ingatlanberuházók mellett a nemzetközi áruházláncok figyelme is a korábbi slágerpiac, Brazília felé fordul.

A Brazil Áruház Szövetség legfrissebb statisztikái szerint az elmúlt évben összesen 390 milliárd forintnak megfelelő összeget fektettek be az iparág fejlesztésébe, idén további 4 %-os növekedésre számítanak.

A jelentős összegű 2008-as befektetések közé az új áruházak felépítése és megnyitása mellett a meglévő üzletek felújítása is kiemelt fontosságú volt. Az ágazat teljes árbevétele 10,5 %-os növekedés után elérte a 16 ezermilliárd forintnak megfelelő összeget. A nettó nyereség 2008-ban 2,12 % volt, amely az elmúlt 10 év legmagasabb mértékű adata.

A szövetség nyilvántartása szerint immár közel 73 ezer áruház található az országban, ami 1,5 %-os növekedésnek felel meg egy év alatt. A három legnagyobb lánc fedi le a teljes piac 38 %-át, a bankkártyás tranzakciók száma 52,8 %-kal nőtt.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem