7 °C Budapest

82 milliót költ a kormány a melegbárok vizsgálatára

2009. május 11. 12:02

400 ezer dollárt, azaz 81,6 millió forintot költ az amerikai kormány arra, hogy kutatói argentin szórakozóhelyeket tanulmányozzanak. Azt szeretnék megtudni, hogy a melegek miért vállalnak kockázatosabb szexuális kapcsolatokat, ha sok alkoholt fogyasztanak.

Az Állami Egészségügyi Intézet által megbízott kutatók azt a feladatot kapták, hogy Argentína -elsősorban homoszexuálisok által kedvelt- szórakozóhelyein végezzenek gyakorlati felméréseket. Hat Buenos Airesi bárban kutatják annak az okát, hogy miért vállalnak kockázatosabb szexuális kapcsolatokat a melegek, ha sok alkoholt fogyasztanak.

A New Yorki pszichiáterek elsősorban HIV- prevenciós célokból végzik a kutatásokat. A szakemberek 730 éjszakát töltenek a különböző klubokban azért, hogy a hiteles adatokhoz szükséges felméréseket el tudják végezni. Várakozásaik szerint a két éves kutatássorozat végén olyan adatok állnak majd rendelkezésükre, amelyekkel a HIV- megelőzési programokat hatékonyabbá tudják tenni - nem elsősorban Argentínában, hanem az Egyesült Államok nagyvárosaiban.

A szakemberek elsősorban a szórakozóhely és a vendégek karakterét próbálják leírni, és azt is vizsgálják, hogy az elfogyasztott alkohol fajtája és mennyisége hogyan befolyásolja a szexuális kalandokat.

A projekt direkt költségei 275 ezer dollárt emésztenek föl, míg a járulékos költségek 125 ezer dollárra rúgnak. A felmérés teljes költségvetése így meghaladja a 400 ezer dollárt, azaz a 81,6 millió forintot.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30