16 °C Budapest

A homoszexuálisok szegényebbek, mint gondolnánk

2009. március 20. 12:00

Egy nemrég készült felmérés szerint az átlagos homoszexuális és leszbikus párok kevésbé jómódúak, mint a heteroszexuális párkapcsolatban élők. Ráadásul a média által sugallt kép csak nehezíti a helyzetüket.

A felmérést a különböző, homoszexuális témájú kutatásokat is végző UCLA William's Intézet hozta nyilvánosságra. A kutatás két részből tevődött össze: az egyik az anyagi helyzetet, a másik a nemi hovatartozás és a párkapcsolati kérdéseket vizsgálta.

Lee Badgett, a Massachusettsi Egyetem közgazdásza elmondta: ellentétben a média által sugallt képpel - például a Will és Grace vagy más sorozatok és filmek szereplőivel- egyértelműen kijelenthető: sok a szegény a homoszexuálisok és a leszbikusok körében.

Az amerikai meleg szervezetek szerint a kutatás kimondottan hasznos, és a lehető legjobb időzítéssel került nyilvánosságra, ugyanis jelenleg több államban is napirenden van a heteroszexuális kapcsolatok törvény előtti elismerése.

A jogvédők szerint ha az azonos nemű párkapcsolatok ugyanolyan jogokat kapnak, mint a hagyományos házasságok vagy élettársi viszonyok, az pénzügyi lehetőségeiken is javíthat - könnyebben tudnak például hiteleket felvenni, és biztosítási szempontból is előnyösebb helyzetbe kerülnek.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?