13 °C Budapest

A homoszexuálisok szegényebbek, mint gondolnánk

2009. március 20. 12:00

Egy nemrég készült felmérés szerint az átlagos homoszexuális és leszbikus párok kevésbé jómódúak, mint a heteroszexuális párkapcsolatban élők. Ráadásul a média által sugallt kép csak nehezíti a helyzetüket.

A felmérést a különböző, homoszexuális témájú kutatásokat is végző UCLA William's Intézet hozta nyilvánosságra. A kutatás két részből tevődött össze: az egyik az anyagi helyzetet, a másik a nemi hovatartozás és a párkapcsolati kérdéseket vizsgálta.

Lee Badgett, a Massachusettsi Egyetem közgazdásza elmondta: ellentétben a média által sugallt képpel - például a Will és Grace vagy más sorozatok és filmek szereplőivel- egyértelműen kijelenthető: sok a szegény a homoszexuálisok és a leszbikusok körében.

Az amerikai meleg szervezetek szerint a kutatás kimondottan hasznos, és a lehető legjobb időzítéssel került nyilvánosságra, ugyanis jelenleg több államban is napirenden van a heteroszexuális kapcsolatok törvény előtti elismerése.

A jogvédők szerint ha az azonos nemű párkapcsolatok ugyanolyan jogokat kapnak, mint a hagyományos házasságok vagy élettársi viszonyok, az pénzügyi lehetőségeiken is javíthat - könnyebben tudnak például hiteleket felvenni, és biztosítási szempontból is előnyösebb helyzetbe kerülnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45