12 °C Budapest

IKEA- szekrény zuhant a vásárlóra, 700 milliós kártérítés

2009. április 25. 08:02

3,2 millió dolláros kártérítést ítélt meg a bíróság annak a nőnek, akire 130 kilónyi, lapra szerelt bútor zuhant egy amerikai IKEA- áruházban.

A 36 éves Xiaolei Zeng-nek eltört a medencecsontja, és további komoly mozgásszervi sérülései keletkeztek. Az eset még 2006-ban történt, de a bíróság csak most tett pontot az ügy végére. A nő egy asztalt szeretett volna vásárolni a Potomac Mills-i IKEA- ban, amikor rázuhantak a súlyos bútordarab.

A leértékelt árucikkek között levő bútorelemek nem voltak megfelelően rögzítve, ezért eshettek rá a nőre.

A szerencsétlenül jár vásárlónak több műtétje is volt, fémcsatokkal kapcsolták össze a medencecsontját. A nőnek korábbi hobbiját -a kerékpározást és a túrázást- is fel kellett feladnia, ráadásul az olyan egyszerű mozdulatsorok is komoly fájdalmat jelentenek, mint a leülés vagy a gyaloglás.

Az áruházat a 3,2 millió dolláros kártérítés mellett arra kötelezték, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket vezessen be a vásárlók érdekében, és rendszeresen ellenőrizze tárolóegységei megfelelő állapotát.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem