4 °C Budapest

IKEA személygépkocsi! Trükkös marketingfogás vagy valóság?

Pénzcentrum
2009. március 24. 14:00

Nem az IKEA lenne az első olyan gyár a világtörténelemben, amely más iparág képviselőjeként szerencsét próbál az autógyártásban, de a lenti képen látható, egy személygépkocsi körvonalait formáló termék leleplezésének dátuma tréfát sejtet. A lepel április elsején hullik le, így egy hét múlva kiderülhet, hogy valóban csak tréfát űzött-e a svéd bútorgyár a világgal.

A Franciaországban a Vadvilágért Alapítvánnyal (WWF) közösen futó kampány részeként április első napján az IKEA bemutat egy új, környezetbarát "koncepcióautót". A visszaszámlálás még tart, de a jól látható körvonalat alapján többen már találgatásokba bocsátkoztak a "járművet" illetően.

IKEA Leko (Forrás: motorauthority.com)

A részleteket titok övezi, az egyetlen biztosan állítható tény, hogy az "autót" a Leko névre keresztelték. Az elemes bútorokat gyártó svéd vállalat nem kizárt, hogy megvicceli a világot és egy olyan termékkel áll elő, amely körvonalait tekintve egy autóra hasonlít, de valójában nem a garázsokba, hanem a lakásokba szánják.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm