17 °C Budapest

IKEA: 3 tonna (!) húsgolyó fogyott egy hónap alatt

2009. április 14. 12:30

Kígyózó sor, finom illatok és éhes tömeg; ez a látvány tárulhatott azok szeme elé, akik az elmúlt hónapban az IKEA-ban jártak. A svéd lakberendezési áruházlánc február 26. és március 31. között meghirdetett éttermi akciójában a 10 darabos svéd húsgolyó körettel mindössze 100 forintba került.

Több tízezren használták ki az lehetőséget, így a mindössze egy hónapos akció alatt összesen 196 595 adag húsgolyó fogyott el az IKEA magyarországi áruházaiban.

 

Korábbi cikkünk az akció hátterét kutatta:
Az IKEA-titok, avagy miért száz forint egy tányér húsgolyó


Úgy tűnik, a takarékoskodás újra divatba jön Magyarországon, mely arra készteti a vásárlókat, hogy keressék az akciókat, és ki is használják a kedvezményes lehetőségeket. 2009. február 26. és március 31. között szó szerint kitört a húsgolyó őrület. Akár ebédről vagy vacsoráról volt szó, tízezrek vették célba a két hazai IKEA áruházat. Az IKEA éttermeibe látogatók egy hónap alatt 3,2 tonna húsgolyót fogyasztottak el!

"A svéd húsgolyó akció során az IKEA Örs vezér téri áruházában 1 581 570 darab, a budaörsi áruházban pedig 868 965 darab húsgolyó fogyott el. Az akciónak köszönhetően a hozzánk látogatók, ha egy kis időre is, de elszabadulhattak a gondjaiktól, és anélkül, hogy komolyabb összegeket költöttek volna, kikapcsolódhattak, és az egész család jóllakhatott" - értékelt Gerőcs Vendel, az IKEA regionális PR vezetője.

A húsgolyó (köttbullar) a svédek legismertebb és legkedveltebb nemzeti étele. Bár szinte minden svéd családnak van egy "titkos" húsgolyó-receptje, általában marha- és disznóhús felhasználásával készül, főtt burgonyával, barnamártással és vörösáfonya-lekvárral tálalják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Mint arról korábban a Pénzcentrum is beszámolt, sok kisnyugdíjas is vásárolt az áruház akciójában:
Visszaszámlálás: ellepték a nyugdíjasok az IKEA áruházakat

 

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45