-2 °C Budapest

Sosem kapott még a Microsoft ekkora pofont

2009. április 24. 13:32

A Microsoft mind a mai napig maga volt a sikertörténet: 1986-os tőzsdére menetele óta még sosem fordult elő, hogy csökkent volna a forgalma. Most ez is megesett.

Hiába a Microsoft a világ egyik leggazdagabb és legnyereségesebb vállalata, a válság őt sem kerülte el. A cég nemrég végetért harmadik pénzügyi negyedévében a forgalma jelentősen csökkent, a profit pedig 32 százalékkal esett éves alapon. A Windows-divízió nyeresége 19 százalékkal 2,5 milliárd dollárra csökkent, az eladások pedig 16 százalékkal 3,4 milliárd dollárra mérséklődtek. Az Office-osztály 8, illetve 5 százalékos zsugorodást könyvelhettek el.

A cég nem nyilatkozott az év hátralévő résézre vonatkozó terveiről, de nem túl bizakodó a mostani negyedévvel kapcsolatban sem. A leépítések már januárban megkezdődtek - akkor ötezer embert bocsátottak el mintegy 290 millió dollárnyi extrakiadást okozva. A szoftvergyártó ugyanakkor 420 millió dollárt is kénytelen volt leírni, a befektetéseinek értékvesztése miatt. Így hiába szerepeltek relatíve jól a különböző szoftverrészlegek, a végső nyereség a hárommilliárd dollárt sem érte el, szemben az egy évvel korábbi 4,4 milliárddal.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm