Sosem kapott még a Microsoft ekkora pofont

2009. április 24. 13:32

A Microsoft mind a mai napig maga volt a sikertörténet: 1986-os tőzsdére menetele óta még sosem fordult elő, hogy csökkent volna a forgalma. Most ez is megesett.

Hiába a Microsoft a világ egyik leggazdagabb és legnyereségesebb vállalata, a válság őt sem kerülte el. A cég nemrég végetért harmadik pénzügyi negyedévében a forgalma jelentősen csökkent, a profit pedig 32 százalékkal esett éves alapon. A Windows-divízió nyeresége 19 százalékkal 2,5 milliárd dollárra csökkent, az eladások pedig 16 százalékkal 3,4 milliárd dollárra mérséklődtek. Az Office-osztály 8, illetve 5 százalékos zsugorodást könyvelhettek el.

A cég nem nyilatkozott az év hátralévő résézre vonatkozó terveiről, de nem túl bizakodó a mostani negyedévvel kapcsolatban sem. A leépítések már januárban megkezdődtek - akkor ötezer embert bocsátottak el mintegy 290 millió dollárnyi extrakiadást okozva. A szoftvergyártó ugyanakkor 420 millió dollárt is kénytelen volt leírni, a befektetéseinek értékvesztése miatt. Így hiába szerepeltek relatíve jól a különböző szoftverrészlegek, a végső nyereség a hárommilliárd dollárt sem érte el, szemben az egy évvel korábbi 4,4 milliárddal.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?