13 °C Budapest

A Microsoft vezére beszólt Bill Gates-nek

2009. március 20. 16:30

Steve Ballmer egy konferenciabeszélgetésen alig leplezett elégedettséggel beszélt arról, mennyivel jobb dolgozni úgy, hogy Gates már nincs a vállalat élén. A vezérigazgató ezzel kapcsolja össze a Windows 7 várható sikerét is - írja a computerworld.hu

A Windows 7 lesz az első operációs rendszere a redmondiaknak, amely Bill Gates vigyázó tekintete nélkül készül el. A fejlesztés vezetőinek idomulniuk kellett az új érához. Megszokni, hogy a Microsoft egyik alapítója és egykori vezető szoftvertervezője már nem dolgozik velük. Minderről a New York-i Media Summit rendezvényen Steve Ballmer, a cég vezetője beszélt. "Sokan előrébb léptek, új képességekre, tapasztalatokra tettek szert. Magamon is azt látom, hogy bizonyos területeken fejlődtem" - tette hozzá.

Ballmer elégedetten beszélt a várhatóan idén debütáló Windows 7-ről. "Csodálatos termék! Látszik, hogy csapatmunka gyümölcse ... független Billtől és az irányításától" - fogalmazott meglehetősen élesen. "Úgy látom, mindannyian büszkék vagyunk a Windows 7-re, és bízunk a sikerében. Még be kell fejeznünk, de azt hiszem, hatalmas durranás lesz." Annyi már biztos, hogy a Windows 7 bétaverziója sokkal pozitívabb fogadtatásra lelt, mint elődje, a több mint öt évig készülő Vista. Gates tavaly június 30-án távozott a cég éléről, így a termékfejlesztés jelentős részében már nem vett részt.

Természetesen vigyázva, hogy konkrétan ezt ne mondja ki, Ballmer nyilvánvalóvá tette, hogy Gates irányítása alatt a döntések egyetlen kézben összpontosultak. A mostani felálállás sokkal jobban teszik a cégvezérnek. Most Ray Ozzie, a szoftvertervezők feje, Craig Mundie, a kutatásért és stratégiaalkotásért felelős vezető és Ballmer osztoznak olyan jogkörökön, amelyek korábban mind Gatest illették meg.

Ballmer szerint a legfontosabb változás a cég életében az, hogy az említett hármas csapatként tud együtt dolgozni, a technológiával kapcsolatos döntések közösen születnek. "Technológiai döntésközpontnak hívom azt, ahogy mi hárman együtt dolgozunk. Ez lényegesen különbözik attól, amit Bill képviselt."

"Ő volt az alapító. Hiába voltam vezérigazgató (Gates a posztot már 2000 elején átadta Ballmernek), Bill akkor is a nagybetűs BILL volt. Kétség sem fért hozzá, hogy ha ő valamit szeretett volna megvalósítani, akkor azt el is érte. Nem adott konkrét utasításokat, de ha kifejtette a véleményét, akkor tudni lehetett, hogy - fogalmazzunk így - nagyon mozgalmas élete lesz annak, aki nem ért egyet ezzel."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mi pedig fogalmazzunk úgy, hogy ennél árnyaltabb kritikai megjegyzés miatt is robbant már ki háború. Érezhette ezt maga Ballmer is, és a beszélgetés végén elismerte, ha lenne választási lehetőség, a cég dolgozói valószínűleg örömmel látnák újra a fedélzeten a társalapítót. "Hiányzik Bill. Úgy értem, ha minden technológiai középvezetőt, fejlesztőmérnököt megkérdeznénk, hogy szeretne-e újra együttdolgozni vele, akkor valószínűleg igenlő válaszokat kapnánk. Másrészt Billnek most is fontos teendői vannak, amelyek példaértékűek mindannyiunk számára."

Zárásként Ballmer nem adott pontos dátumot a Windows 7 bevezetésére. "Amikor kész lesz" - fogalmazott egyszerűen. Így a hivatalos álláspont még mindig az, hogy a Vista debütálása után három évvel jelenik meg az új operációs rendszer. Ez 2009 novembere és 2010 januárja közé teszi az időpontot, attól függően, hogy a vállalati vagy az egyéni felhasználóknak szánt verzió megjelenésétől számolunk.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem