3 °C Budapest

A Microsoft vezére beszólt Bill Gates-nek

2009. március 20. 16:30

Steve Ballmer egy konferenciabeszélgetésen alig leplezett elégedettséggel beszélt arról, mennyivel jobb dolgozni úgy, hogy Gates már nincs a vállalat élén. A vezérigazgató ezzel kapcsolja össze a Windows 7 várható sikerét is - írja a computerworld.hu

A Windows 7 lesz az első operációs rendszere a redmondiaknak, amely Bill Gates vigyázó tekintete nélkül készül el. A fejlesztés vezetőinek idomulniuk kellett az új érához. Megszokni, hogy a Microsoft egyik alapítója és egykori vezető szoftvertervezője már nem dolgozik velük. Minderről a New York-i Media Summit rendezvényen Steve Ballmer, a cég vezetője beszélt. "Sokan előrébb léptek, új képességekre, tapasztalatokra tettek szert. Magamon is azt látom, hogy bizonyos területeken fejlődtem" - tette hozzá.

Ballmer elégedetten beszélt a várhatóan idén debütáló Windows 7-ről. "Csodálatos termék! Látszik, hogy csapatmunka gyümölcse ... független Billtől és az irányításától" - fogalmazott meglehetősen élesen. "Úgy látom, mindannyian büszkék vagyunk a Windows 7-re, és bízunk a sikerében. Még be kell fejeznünk, de azt hiszem, hatalmas durranás lesz." Annyi már biztos, hogy a Windows 7 bétaverziója sokkal pozitívabb fogadtatásra lelt, mint elődje, a több mint öt évig készülő Vista. Gates tavaly június 30-án távozott a cég éléről, így a termékfejlesztés jelentős részében már nem vett részt.

Természetesen vigyázva, hogy konkrétan ezt ne mondja ki, Ballmer nyilvánvalóvá tette, hogy Gates irányítása alatt a döntések egyetlen kézben összpontosultak. A mostani felálállás sokkal jobban teszik a cégvezérnek. Most Ray Ozzie, a szoftvertervezők feje, Craig Mundie, a kutatásért és stratégiaalkotásért felelős vezető és Ballmer osztoznak olyan jogkörökön, amelyek korábban mind Gatest illették meg.

Ballmer szerint a legfontosabb változás a cég életében az, hogy az említett hármas csapatként tud együtt dolgozni, a technológiával kapcsolatos döntések közösen születnek. "Technológiai döntésközpontnak hívom azt, ahogy mi hárman együtt dolgozunk. Ez lényegesen különbözik attól, amit Bill képviselt."

"Ő volt az alapító. Hiába voltam vezérigazgató (Gates a posztot már 2000 elején átadta Ballmernek), Bill akkor is a nagybetűs BILL volt. Kétség sem fért hozzá, hogy ha ő valamit szeretett volna megvalósítani, akkor azt el is érte. Nem adott konkrét utasításokat, de ha kifejtette a véleményét, akkor tudni lehetett, hogy - fogalmazzunk így - nagyon mozgalmas élete lesz annak, aki nem ért egyet ezzel."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi pedig fogalmazzunk úgy, hogy ennél árnyaltabb kritikai megjegyzés miatt is robbant már ki háború. Érezhette ezt maga Ballmer is, és a beszélgetés végén elismerte, ha lenne választási lehetőség, a cég dolgozói valószínűleg örömmel látnák újra a fedélzeten a társalapítót. "Hiányzik Bill. Úgy értem, ha minden technológiai középvezetőt, fejlesztőmérnököt megkérdeznénk, hogy szeretne-e újra együttdolgozni vele, akkor valószínűleg igenlő válaszokat kapnánk. Másrészt Billnek most is fontos teendői vannak, amelyek példaértékűek mindannyiunk számára."

Zárásként Ballmer nem adott pontos dátumot a Windows 7 bevezetésére. "Amikor kész lesz" - fogalmazott egyszerűen. Így a hivatalos álláspont még mindig az, hogy a Vista debütálása után három évvel jelenik meg az új operációs rendszer. Ez 2009 novembere és 2010 januárja közé teszi az időpontot, attól függően, hogy a vállalati vagy az egyéni felhasználóknak szánt verzió megjelenésétől számolunk.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem