17 °C Budapest

Merénylet a miniszterelnök ellen: 8 ember őrizetben

2009. április 24. 11:02

Nyolc embert vettek őrizetbe a rendőrök a szotó miniszterelnök elleni sikertelen merényletkísérletet követően. Pakalitha Mosisili, az Afrika Svájcaként emlegetett Lesotho miniszterelnöke sértetlenül megúszta a támadást, a tűzpárbajban négy merénylő életét vesztette.

A nyolc életben maradt támadó közül egyet még a Dél-Afrikai Köztársaság területébe ágyazódó királyság határain belül fogtak el, hét gyanúsítottnak sikerült elhagyni az országot. A Dél-Afrikai rendőrség segítségével a merénylet elkövetését követő 24 órán belül elfogták az elkövetőket.

A miniszterelnök fővárosban található házát ért támadás nem az első ilyen eset volt a 2007-es választások óta eltelt időszakban. Több vezető politikus ellen kíséreltek már meg merényletet, az rendőrség szerint elkövetők szinte minden esetben a határ túloldaláról érkeznek (a főváros a Lesotho-Dél-Afrikai Köztársaság határon fekszik) vélhetően megrendelésre.

Az országban éveken át tartó katonai diktatúra volt érvényben, az erőszak megfékezése érdekében újra elrendelhetik a kijárási tilalmat az esti órákban. Az ország 1966-ban a brit Nemzetközösség független alkotmányos monarchiájává vált, azóta többször hajtottak végre katonai puccsot az országban.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?