5 °C Budapest

A Tesco már látja a fényt az alagút végén

2009. április 22. 13:00

Sir Terry Leahy, a Tesco vezérigazgatója is csatlakozott ahhoz az egyre hangosabb kórushoz, mely szerint Nagy-Britannia túl van a válság legnehezebb szakaszán.

A világ harmadik legnagyobb áruházlánca a február 28-án véget ért üzleti évben 59,4 milliárd angol fontos forgalmat bonyolított le, ami 13,5 százalékos emelkedést jelent a bázisidőszak eredményéhez képest. A nyereség 8,8 százalékkal 3,1 milliárd fontra ugrott fel, elsősorban a szigetországon kívüli áruházak teljesítményének köszönhetően.

- Úgy tűnik, kezdünk feltápászkodni a mélypontról. A fogyasztói kiadások szintje elég jól tartja magát, és egyesek már többet költhetnek a boltban, mint korábban - bizakodott Leahy. Az áruházlánc valóban jól teljesített a napi fogyasztási cikkek piacán, ám a kiegészítő szolgáltatások - mint például az üzemanyag-árusítás - már gyengén muzsikáltak, így a forgalomnövekedés az Egyesült Királyságban elmaradt a nagy riválisok, az Asda, a Morrisons és a Sainsbury's eredményétől.

Az amerikai hódító tervek azonban nem teljesen úgy sültek el, mint ahogy a cég azt megálmodta: a 2007 novemberében 115 üzlettel indult Fresh & Easy hálózat 142 millió fontos veszteséget ért el a tavalyi üzleti évben. Elsősorban a válság legnagyobb veszteseinek számító városokban Las Vegasban, Phoenixben és Dél-Kalifornia településein maradt el a forgalom az előzetesen becsülttől. A boltnyitások száma is lelassult Észak-Amerikában, heti egy-kettőre, de a cég ettől még nem adta fel nagyszabású terveit az újvilágra vonatkozóan.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?