16 °C Budapest

Tolószéket és mankót árul a hipermarket - az öregek jelentik az új piacot

2009. április 15. 14:00

Az öregedő lakosság igényeire való tekintettel mankót, sétapálcát és tolószéket is árul az egyik legnagyobb brit hipermarket-lánc, az Asda.

A Tesco legnagyobb konkurense bejelentette: azt tervezi, hogy más kellékeket, például fürdőszobai kapaszkodókat, speciális zuhany-kiegészítőket és mozgásszervi problémákkal küzdők számára kialakított WC-ülőkéket is forgalmaz majd. Eddig ezeket a termékeket csak speciális szaküzletekben lehetett megvásárolni.

Az áruházlánc az idősek irányába akar nyitni ezzel a lépéssel: Európa-szerte növekszik a társadalomban az idősek aránya, akik egy eddig elhanyagolt piaci szegmenst jelentenek.

Ugyanakkor az Asda nem csak nekik szánja termékeit, hanem azoknak a fiataloknak is, akiknek mozgásproblémáik vannak, vagy valamilyen baleset miatt speciális felszerelést igényelnek.

Magyarországon egyelőre nincs hír arról, hogy az áruházláncok ilyen lépéseket terveznének, igaz, könnyen lehet, hogy a nemzetközi trendek hozzánk is begyűrűznek majd. Ugyanakkor a piac hazánkban is komoly lehetőségeket tartogathat: az internetes szakáruházak adatai szerint egy kerekesszék ára 70 ezer forinttól kezdődik, de egy elektromos meghajtású szék ára akár a 800 ezer forintot is elérheti. A mankók ára 2 ezer és 8 ezer forint között mozog, a fürdőkád-kapaszkodók 3 ezer forintnál kezdődnek.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?