16 °C Budapest

Válságálló családi csomag: új márkacsaládokat vezet be a Tesco!

Pénzcentrum
2009. április 14. 12:45

Családi Márkák néven új márkacsaládokat vezet be a Tesco Magyarországon, jelentették be ma Budaörsön. A több száz termékből álló új márkák jó minőséget kínálnak kiváló áron, reagálva a háztartások egyre nehezebb helyzetére és az ezzel összefüggő vásárlói árérzékenységre.

Új, alacsony árú, ámde jó minőségű termékek jelennek meg mától a hazai Tesco áruházak polcain. Az úgynevezett Családi Márkák jelenleg mintegy 120 különböző terméket ölelnek fel, köztük olyan mindennapi fogyasztási cikkeket, mint a kávé, a gyümölcslevek, rizs, tészta, édességek, készételek, kozmetikumok, háztartási vegyi áru, stb. A tervek szerint a következő néhány hónap során mintegy 300-ra nő majd az új márkanevek alatt megjelenő termékek száma.


A Tesco folyamatosan felméri a vásárlói igényeket, melyek egyértelműen azt mutatják, hogy a vevők nagy része a márkatermékeket részesíti előnyben. Ugyanakkor a felmérések szerint egyre fontosabb tényezővé válik az ár: a vásárlók olcsó, de jó minőségű termékeket szeretnének. A fogyasztói igények figyelembevételével a Tesco mostantól megoldást kínál erre az igényre.


Az áruházlánc a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel olyan, diszkont árú termékek forgalmazását kezdi meg, melyek segítenek a családoknak abban, hogy kevesebbet költsenek a heti bevásárlások során, de közben ne kényszerüljenek kompromisszumra a minőség terén. A Családi Márkák az eddigi termékkínálaton felül kerülnek bevezetésre, így az eddigi jól megszokott Tesco termékcsaládok és a közismert márkák is megmaradnak. A márkás termékek mellett a Tesco Value termékcsalád az olcsó alapvető termékeket, a Tesco Színes pedig a kedvező áron elérhető minőségi termékeket öleli fel. A minden áruházban elérhetővé váló új márkákkal tehát jelentősen bővül az árukínálat is.


Tisztában vagyunk vele, hogy a nehéz időkben mindenki kétszer megnézi, mi mennyibe kerül. Azt is tudjuk, hogy egyrészt szeretnének minél többet megspórolni a vásárlók, másrészt nem akarnak a megszokottnál gyengébb minőségű termékeket vásárolni. Ezt szeretnénk megoldani az új márkacsaládok bevezetésével, mely a család minden tagja számára tartogat újdonságokat - mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Forrás: Tesco-Global Áruházak Zrt., MTI

NEKED AJÁNLJUK
Leépítés jöhet a Tescónál

Újabb leépítés jöhet a Tescókban a Magyar Idők keddi száma szerint. A lap a brit anyavállalat belső köreiből megtudta: nem csupán a szigetországban vált kívánatossá...

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05