Már a medencében is mobilozhatsz. Sőt, a töltőt is elfelejtheted!

2009. április 21. 13:30

A Sharp egy japán mobilgyártó céggel, az AU KDDI-vel közösen egy "zöld telefon" kidolgozásán fáradozik. Ha piacra kerül, többé nem lesz gondunk az otthonfelejtett mobiltöltővel, hiszen akár medencében lubickolva, a napon is feltölthetjük majd telefonunkat.

A vízálló, napelemmel működő mobilkészülék a Sharp első próbálkozása a "Zöld Út Projektjén" belül, mellyel a cég a környezetvédelem érdekében idén nyáron kíván piacra lépni Japánban.

A Sharp szerint ez lesz a világon az első olyan készülék, amely valóban vízálló, azonban nem ez az első napelemmel működő telefon. Az LG ugyanis már tavaly februárban piacra dobta alacsony árkategóriás, napelemes készülékét, de Samsung is kiadta Blue Earth névre keresztelt, érintőképernyős modelljét már korábban.

A Sharp-KDDI készüléken a napelem egy lehajtható flip alatt található, amelyet nagyjából 10 percig kell napra tenni, hogy körülbelül 1 percnyi beszélgetésre, illetve néhány órás készenléti időre elegendő energiát gyűjtsön.

További információkat nem közöltek a cégek a készülékről, mindössze annyit, hogy idén júniusban kapható majd a Japán piacon először.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?