Használt flakonból készül a napelemes Samsung mobil - képekkel

2009. február 16. 12:00

A Samsung bemutatta a világ első, napenergiával működő érintőképernyős telefonját. A készülék borítását használt műanyag flakonokból állították elő, ráadásul beépített lépésszámlálóval is segíti a környezettudatos életmódot.

A gyártó szerint a cellák elegendő energiát biztosítanak ahhoz, hogy bármikor telefonálhassunk a készülékkel. Ráadásul a telefon a részleteiben is a környezettudatos használatra van kialakítva: a képernyő fényereje, a gombok háttérvilágítása és a Bluetooth is egyetlen gombnyomással átváltható energiatakarékos üzemmódra.

A készülék ugyanakkor rendelkezik egy úgynevezett "eco walk" funkcióval is, ami telefonálás közben számolja lépéseinket. Ezekből az adatokból pedig kiszámítja, hogy mennyi szén-dioxidot spóroltunk meg azzal, hogy autózás helyett a gyaloglást választottuk, és azt is megmutatja, hogy ezzel mennyi fát sikerült megóvnunk.

 

 

Fotó: Daily Mail

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Samsung szerint a környezetbarát működéshez hozzájárul az is, hogy más telefonokkal ellentétben nem tartalmaz a természetre káros anyagokat, ráadásul a készülék formája is kavicsra emlékeztet.

Az új mobil áráról egyelőre nincsenek információk, a tervek szerint Nagy-Britanniában 2009 második felében kezdik el árusítani.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?