23 °C Budapest

Májustól rövidülhet a várakozás a patikákban

2009. április 21. 09:15

Május 1-jétől új orvosi receptek kerülnek bevezetésre, azonban a régiek továbbra is beválthatók lesznek. Ez még ugyan nem e-recept lesz, azonban a rajta található plusz vonalkód miatt gyorsabb lehet a patikai kiszolgálás.

Az OEP úgy döntött, hogy a javaslatokkal ellentétben nem szerepelhet majd reklám az orvosi receptek hátoldalán, helyette betegek számára hasznos információkat, a gyógyszerrendelés esetén fontos tudnivalókat kell azokon elhelyezni.

Az új receptek funkcionalitása nem változik, azonban az orvosi rendelőkbe új vényíró programokat kell beszerezni, hogy a régi és új típusú recepteket is meg lehessen írni velük. Ehhez egyszeri támogatási díjat kapnak az orvosok.

Az új vényeken egy plusz vonalkód is elhelyezésre kerül, melynek köszönhetően júniustól javulhat a gyógyszerellátás biztonsága, és rövidülhet a betegek várakozási ideje a patikákban.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm