Címke: gyógyszerrendelés (14 cikk)

Pénzcentrum | 2012. március 1. 12:25

Fontos változás a gyógyszerek felírásában

A magyar háztartásokban jelentős mennyiségű felhasználatlan és sajnos sokszor lejárt gyógyszerkészletek vannak szükségtelenül felhalmozva. Ez komoly pazarlást jelent egyrészt a családoknak, másrészt a központi ellátórendszernek is, hiszen a legtöbb készítményhez állami támogatással lehet hozzájutni. A január óta érvényes és a ma életbe lépő jogszabály módosítások ezt a kialakult helyzetet kívánják megszüntetni.

Pénzcentrum | 2012. január 27. 11:06

Eljött az olcsó gyógyszerek ideje: változás a patikákban

Tovább folytatódik a gyógyszer-támogatási rendszer átalakítása. Január elején lépett hatályba az a rendelkezés, amely a gyógyszerészeket is arra ösztönzi, hogy a legolcsóbb gyógyszereket ajánlják fel a betegeknek. Márciustól ráadásul csak egyhavi gyógyszeradagot írhat fel az orvos.

Pénzcentrum | 2012. január 11. 12:04

Friss részletek: így változik a gyógyszerek felírása

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága további részleteket közölt a gyógyszerrendelést, kiváltást érintő, március 1-jétől hatályba lépő változásokról.

MTI | 2012. január 4. 12:04

Márciustól csak egyhavi gyógyszeradagot írhat fel az orvos

Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést.

Világgazdaság | 2011. március 26. 09:02

Drágább lehet a gyógyszered, ha...

Pár év alatt több tízmilliárd forint takarítható meg az egészségbiztosító gyógyszerkasszájában a Széll Kálmán-tervben körvonalazott új gyógyszer-támogatási rendszerrel - derült ki Cserháti Péter egészségügyért felelős helyettes államtitkár szavaiból. Az egészségügyi államtitkárság bonus-malus rendszert vezetne be a betegek gyógyszerfogyasztásánál és a gyógyszergyártókkal kétéves támogatási szerződést kötne az OEP.

Világgazdaság | 2009. április 21. 09:15

Májustól rövidülhet a várakozás a patikákban

Május 1-jétől új orvosi receptek kerülnek bevezetésre, azonban a régiek továbbra is beválthatók lesznek. Ez még ugyan nem e-recept lesz, azonban a rajta található plusz vonalkód miatt gyorsabb lehet a patikai kiszolgálás.