3 °C Budapest

Négynapos munkahétre áll át a magyar GE egy részlege

2009. március 11. 15:42

GE Hungary Zrt. ma bejelentette, hogy Kereskedelem és Ipar divíziója 4 napos munkahétre áll át a tervek szerint.

GE Hungary Zrt. Kereskedelem és Ipar üzletága ma bejelentette, hogy megállapodtak a szakszervezetekkel a 4 napos munkahét bevezetésének feltételeiről. A munkaszerződésben előírtnál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatással a vállalat célja a munkahelyek megtartása a nehéz gazdasági környezet és a megrendelések visszaesése ellenére.

A 4 napos munkahetet márciustól kezdődően terméktípustól, technológiától függően eltérő időpontokban vezetik be a 8 gyárban. A rövidebb munkaidő márciusban a gyártósorokon dolgozók megközelítőleg 40%-át érinti, ezt követően az érintettek köre a megrendelések volumenétől függően változhat. A cégvezetés és a munkavállalói képviselők az év során értékelik illetve elemzik a rövidebb munkaidőben foglalkoztatás gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatokat.

"Magyarország stratégiai központ a GE Lighting számára, gyártási volumenünk 98%-a exportra készül. A mélyülő gazdasági válság okozta megrendelés visszaesés mellett a 4 napos munkahét bevezetésének kulcsfontosságú szerepe van alkalmazottaink munkahelyeinek megtartásában." - tette hozzá Phil Marshall, a GE Kereskedelem és Ipar üzletág EMEA régióért felelős elnök-vezérigazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

1989 óta a vállalat több mint 1.1 milliárd dollárt fektetett be Magyarországon, s különböző üzletágaiban összesen 14,500 munkavállalót foglalkoztat. A Kereskedelem & Ipar divízió budapesti regionális központjában, nyolc gyárában (a két budapesti mellett, Vác, Ózd, Hajdúböszörmény, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Kisvárda) és európai technológiai központjában jelenleg 9,500 főt alkalmaz.

A többi GE üzletág (víz, egészségügy, energia, légiközlekedés) összesen 5,000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, melyek a globális piacra szállítanak, illetve a hazai piac szereplői mint a Budapest Bank, a GE Money tagja. A többi GE üzletágat nem érinti a GE Világítástechnika divíziójának munkaidővel kapcsolatos döntése.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?