31 °C Budapest

Tesco hiper-adomány: 150 raklapnyi készletet szórtak ki!

Pénzcentrum
2008. december 30. 05:38

Mintegy 60 millió forint értékben ajánlott fel ruhaneműt segélyszervezeteknek a Tesco-Global Áruházak Zrt. az idei karácsonyt megelőző időszakban. A 150 raklapnyi adomány a ruhaosztásban résztvevő szervezetek és intézmények részvételével nélkülöző családokhoz került.

December közepén jelentős mennyiségű ruhaadományt osztott szét a Tesco országszerte több segélyszervezeten és szociális intézményen keresztül. Mintegy 150 raklapnyi, 60 millió forint értékű ruhanemű került a karácsonyi ünnepeket megelőző napokban segélyszervezetekhez, anyaotthonokba, gyermekotthonokba és más intézményekbe, akik a lehető legjobb helyre juttatták el azokat. Előfordult, hogy egy gyermekotthon karácsonyi estjét tette gazdagabbá a felajánlott ajándék.

A szervezetek segítettek a Tesco-nak abban, hogy még az ünnepek előtt eljussanak a csomagok azokhoz, akiknek igazán nagy szükségük van rájuk. Elsősorban a szegény sorban élő, többgyermekes családok vagy gyermeküket egyedül nevelő szülők megsegítésére használták fel az adományokat. Nem csak Budapesten, hanem az ország számos pontján örülhettek a szükséget szenvedők az ajándékoknak.

A Tesco nem csak a karácsonyi szezonban, hanem az év többi részében is arra törekszik, hogy felelős szomszédként aktívan részt vegyen a környezetében élők mindennapjaiban. Már októberben élelmiszergyűjtést rendeztek a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen az Élelmezési Világnap alkalmából. 35 tonna tartós élelmiszert, elsősorban lisztet, tésztát, cukrot, konzerveket, teát ajánlottak fel a Tesco vásárlói 83 áruházban.

December 12-én és 13-án a Magyar Vöröskereszttel együttműködve szerveztek adománygyűjtést több, mint 80 Tesco hipermarketben. A Tesco segítőkész vásárlói, ezeken a napokon vásárlás előtt vagy után leadhatták adományaikat az önkénteseknél. Az adománygyűjtés nem az egyetlen olyan program volt, amit a Magyar Vöröskereszttel közösen rendeztek, hiszen egész évben több alkalommal szerveztek véradást a Tesco áruházakban.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem