16 °C Budapest

A Tescónak a karácsony sem szent! Olyat tesznek, mint még soha...

Pénzcentrum
2008. december 18. 05:38

Válság van, és komoly válság idején gyakran szakítani kell a hagyományokkal a túlélés érdekében. Így látja ezt a Tesco is, mely az idén nem adja ki alkalmazottainak a december 26-át munkaszüneti napnak, karácsony utolsó napján ugyanis kinyit a cég 200 Extra méretű hipermarketje Nagy-Britanniában.

A rendkívüli nyitva tartással egyrészről igyekeznek ellensúlyozni a gazdasági válság miatt a remélttől jóval elmaradó forgalomnövekedést, másrészről viszont állítólag a vásárlók kényszerítik ki az extra napot, sokan ugyanis akkor szeretnének vásárolni a Tesco tapasztalatai szerint.

Könnyen lehet, hogy a kiskereskedelmi szektorban egyáltalán nem lesz egyedi idén a Tesco akciója, hasonló szándékokról ugyanis versenytársaitól is szivárgott már ki információ.

Mint ismeretes, a Tesco idén kénytelen volt bevezetni új sajátmárkás diszkont termékvonalát, hogy versenyképes maradhasson a válság kirobbanása óta egyre komolyabban előretörő diszkontláncokkal szemben.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a fogyasztás alacsonyabb árkategóriájú termékek irányába terelése miatt a harmadik negyedévben a vártnál jóval kisebb forgalomnövekedést produkált a Tesco, akkor könnyen beláthatjuk, hogy ilyen nehéz időkben nincs elvesztegetni való nap, tehát nyitva kell tartani karácsonykor is. Főleg ha a fogyasztóknak állítólag akkor támad majd kedvük vásárolni... Kíváncsian várjuk a statisztikát.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?