36 °C Budapest

Vevőkábító Auchan-hitelek: erre még a Tesco is felkapta a fejét!

Pénzcentrum
2008. december 9. 05:40

Mennyibe kerül az ingyen hitel? A piaci felmérések azt bizonyítják, hogy a magyar lakosság hitelfelvételi kedve a figyelmeztetések ellenére sem csökkent. Sőt a karácsonyi bevásárlás során a bombaként robbanó kedvezményes hitelajánlatok sokakat újabb adósságokba hajszolnak. A visszautasíthatatlannak tűnő akciós kamatok és az ingyen hitelek a fogyasztókban megerősítik a döntést: "Részletre elviszem!"

Auchan ingyen hitel: csak ha hitelkártyád is van!

Az Auchan ajánlatait böngészve megállapíthatjuk, hogy a hitelkártyától az áruhiteleken át egészen a személyi kölcsönökig többféle lehetőséget kínálnak a vásárlóknak. A gyanútlan vásárlót a bejárattól a pénztárig számos olyan impulzus éri, amely a hitelfelvétel irányba tereli a gondolatait. A műszaki cikkek árcédulái mellett ott lógnak a hitelre történő vásárlás esetén fizetendő törlesztőrészletek, a pénzügyi sarokban pedig véget nem érő sorok várnak az igénylőlapokkal.

A pultokon gondosan elhelyezett prospektusok meggyőző szlogenekkel ösztönzik a vásárlókat a hitelfelvételre, a lakosság körében pedig egyre elterjedtebb és elfogadottabb a hitelre történő vásárlás. Az ilyenkor szokásos slágertermékek forgalma hitelek nélkül valószínűleg meg sem közelítené a tervezett szintet.

A hitelbírálatot az áruházakban kialakított pontokon lehet elindítani, a bírálatot az Accord Magyarország Zrt. végzi. Az Auchan munkáltatói igazolás helyett elfogadja az igénylő bankszámlakivonatát is, amennyiben az az igénylő nevére és címére szól, valamint tartalmazza a munkabér átutalást. Nyugdíjasok esetében telefonszámla bemutatása is szükséges.

Az Auchan 6 és 10 hónapos ingyen áruhitel ajánlatokat kínál, 20 hónapos futamidőre pedig 9,99 %-os THM mellett lehet hitelt felvenni. Az ajánlat szépséghibája, hogy ezeket a konstrukciókat csak Auchan-kártyával rendelkező vásárlók igényelhetik, vagy azok, akiknek a kártyaigénylése pozitív elbírálásban részesül.

A hipermarket pénzügyi termékekre vonatkozó üzletpolitikája alapján a 0 %-tól elvarázsolt igénylőknek még egy hitelkártyát is betolnak a zsebébe. Ez különösen azon vásárlók esetében veszélyes, akiknek fogalmuk sincs a hitelkártya használatról és csak a szabadon elkölthető funkció ragadja meg őket, ugyanakkor a fogyasztó a kártya miatt gyakrabban visszatérhet az áruházba.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 6 hónapos ingyen hitel akció kizárólag a prospektusban megjelölt termékekre vonatkozik december 18-ig. A 10 hónapos termékkel szemben az akció keretében rövidebb futamidő mellett magasabb összeget lehet igényelni, viszont a vételár 10 %-ának megfelelő önrészt meg kell fizetni. 20 hónapos futamidő esetén szintén 2 millió forint a maximális hitelösszeg, de 250 ezer felett 20 %-os önerőt kérnek, az egyszeri kezelési költség pedig 7,9 %.

Az igénylők mindenképpen vigyék magukkal a személyi igazolványukat, a lakcímkártyájukat, a vezetői engedélyüket és az adókártyájukat. Ha a fenti feltételeknek megfelelő bankszámlakivonattal is rendelkezik, akkor nem kell munkáltatói igazolást kérni. A hirdetményben megjelölt banki átutalás valójában csoportos beszedési megbízást takar, de kérhet a bank telefonszámlát és kötelezettségvállaló nyilatkozatot is.

Mit kínál a Tesco?

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?