7 °C Budapest

Vevőkábító Auchan-hitelek: erre még a Tesco is felkapta a fejét!

Pénzcentrum
2008. december 9. 05:40

Mennyibe kerül az ingyen hitel? A piaci felmérések azt bizonyítják, hogy a magyar lakosság hitelfelvételi kedve a figyelmeztetések ellenére sem csökkent. Sőt a karácsonyi bevásárlás során a bombaként robbanó kedvezményes hitelajánlatok sokakat újabb adósságokba hajszolnak. A visszautasíthatatlannak tűnő akciós kamatok és az ingyen hitelek a fogyasztókban megerősítik a döntést: "Részletre elviszem!"

Auchan ingyen hitel: csak ha hitelkártyád is van!

Az Auchan ajánlatait böngészve megállapíthatjuk, hogy a hitelkártyától az áruhiteleken át egészen a személyi kölcsönökig többféle lehetőséget kínálnak a vásárlóknak. A gyanútlan vásárlót a bejárattól a pénztárig számos olyan impulzus éri, amely a hitelfelvétel irányba tereli a gondolatait. A műszaki cikkek árcédulái mellett ott lógnak a hitelre történő vásárlás esetén fizetendő törlesztőrészletek, a pénzügyi sarokban pedig véget nem érő sorok várnak az igénylőlapokkal.

A pultokon gondosan elhelyezett prospektusok meggyőző szlogenekkel ösztönzik a vásárlókat a hitelfelvételre, a lakosság körében pedig egyre elterjedtebb és elfogadottabb a hitelre történő vásárlás. Az ilyenkor szokásos slágertermékek forgalma hitelek nélkül valószínűleg meg sem közelítené a tervezett szintet.

A hitelbírálatot az áruházakban kialakított pontokon lehet elindítani, a bírálatot az Accord Magyarország Zrt. végzi. Az Auchan munkáltatói igazolás helyett elfogadja az igénylő bankszámlakivonatát is, amennyiben az az igénylő nevére és címére szól, valamint tartalmazza a munkabér átutalást. Nyugdíjasok esetében telefonszámla bemutatása is szükséges.

Az Auchan 6 és 10 hónapos ingyen áruhitel ajánlatokat kínál, 20 hónapos futamidőre pedig 9,99 %-os THM mellett lehet hitelt felvenni. Az ajánlat szépséghibája, hogy ezeket a konstrukciókat csak Auchan-kártyával rendelkező vásárlók igényelhetik, vagy azok, akiknek a kártyaigénylése pozitív elbírálásban részesül.

A hipermarket pénzügyi termékekre vonatkozó üzletpolitikája alapján a 0 %-tól elvarázsolt igénylőknek még egy hitelkártyát is betolnak a zsebébe. Ez különösen azon vásárlók esetében veszélyes, akiknek fogalmuk sincs a hitelkártya használatról és csak a szabadon elkölthető funkció ragadja meg őket, ugyanakkor a fogyasztó a kártya miatt gyakrabban visszatérhet az áruházba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 6 hónapos ingyen hitel akció kizárólag a prospektusban megjelölt termékekre vonatkozik december 18-ig. A 10 hónapos termékkel szemben az akció keretében rövidebb futamidő mellett magasabb összeget lehet igényelni, viszont a vételár 10 %-ának megfelelő önrészt meg kell fizetni. 20 hónapos futamidő esetén szintén 2 millió forint a maximális hitelösszeg, de 250 ezer felett 20 %-os önerőt kérnek, az egyszeri kezelési költség pedig 7,9 %.

Az igénylők mindenképpen vigyék magukkal a személyi igazolványukat, a lakcímkártyájukat, a vezetői engedélyüket és az adókártyájukat. Ha a fenti feltételeknek megfelelő bankszámlakivonattal is rendelkezik, akkor nem kell munkáltatói igazolást kérni. A hirdetményben megjelölt banki átutalás valójában csoportos beszedési megbízást takar, de kérhet a bank telefonszámlát és kötelezettségvállaló nyilatkozatot is.

Mit kínál a Tesco?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem