33 °C Budapest

A legnagyobb lépés Gutenberg nyomdája óta! Megvan a Google versenytársa?

Pénzcentrum
2008. november 21. 16:00

Nagy fába vágta fejszéjét Brüsszel, azt tervezik ugyanis, hogy egy olyan digitális könyvtárként működő keresőmotort hoznak létre, amely az összes tagország digitalizált művészeti alkotásait - festményektől a szonettekig - tartalmazza majd, így anélkül is megnézhetjük, mi látható a Louvre-ban, hogy ellátogatnánk oda.

De nem csak híres művészeti alkotásokat lehet megszemlélni majd az oldalon, hanem az arra látogatók is felölthetik fotóikat, amit egy adott helyszínen készítettek, például a párizsi Eiffel-toronyról.

Az Europeana névre keresztelt program, és oldal november 20-ai indulásakor némi technikai malőr történt, ugyanis nem voltak felkészülve a több mint 10 milliós látogatószámra, így a szerverek egyből le is álltak. Később megduplázták azok számát, de még ez is kevésnek bizonyult - írja az Euobserver.

Jelenleg mintegy 2 millió könyv, térkép, hang- és képfelvétel, fotók, archív dokumentum, festmény illetve film érhető el a múzeumok és egyéb intézményeknek köszönhetően, 2010-re azonban akár 10 millió példány is megtekinthetővé válhat.

Az egyes országok egyelőre különböző mértékben járultak hozzá a gyűjtemény összeállításához, a legtöbbet Franciaország adta, 52 százalékban francia művészeti, történelmi és egyéb alkotásokból áll, azonban Nagy-Britannia és Hollandia is 10-10 százalékban hozzájárult a 2 milliós példányszámhoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Google, mint a legismertebb keresőmotor örömmel fogadta a bejelentést, illetve a versenytársat a piacon, de együttműködésben is lehetőségeket látnak. Szerintük ez a legnagyobb előrelépés lehet a tudás terjesztésében, mióta Gutenberg feltalálta a könyvnyomtatást.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem