12 °C Budapest

Támadnak az oroszok: veszélyben a budapesti olimpia!

Pénzcentrum
2008. július 21. 08:45

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nemrégiben úgy döntött, hogy a fekete-tengeri üdülőváros, Szocsi rendezheti a 2014-es téli olimpiai játékokat. Az oroszok nem érik be ennyivel és bejelentették, hogy Szentpétervár pályázni fog a 2020-as nyári játékok megrendezésére, így meglehet Budapest újabb lehetséges ellenfele - írja a Világgazdaság.

A város polgármestere szerint az sportesemény nagyon jó hatással lenne a város gazdaságára, ezért rövidesen felveszi a kapcsolatot az állami vezetőkkel is. A városvezető optimistán azt nyilatkozta, hogy ha a 2020-as pályázat nem nyer, akkor négy évre rá újra megpróbálják.

Hazánkban a főváros vezetése és a Budapesti Olimpiai Mozgalom folyamatosan egyeztet, valamint készül az olimpiai törvénytervezet is. A mozgalom megbízásából a PrivewaterhouseCoopers elemzést készített, az állami források mellett uniós támogatásra is lehetne pályázni.

Budapest és Szentpétervár mellett valószínűleg Isztambul, Prága, Fokváros, Dubai, Doha, Delhi és valamelyik amerikai nagyváros is pályázhat. Oroszország, akkor még Szovjetunió legutóbb 1980-ban rendezett olimpiát, de a bojkott miatt a nyugati sportolók nem versenyeztek Moszkvában.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?