11 °C Budapest

Támadnak az oroszok: veszélyben a budapesti olimpia!

Pénzcentrum
2008. július 21. 08:45

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nemrégiben úgy döntött, hogy a fekete-tengeri üdülőváros, Szocsi rendezheti a 2014-es téli olimpiai játékokat. Az oroszok nem érik be ennyivel és bejelentették, hogy Szentpétervár pályázni fog a 2020-as nyári játékok megrendezésére, így meglehet Budapest újabb lehetséges ellenfele - írja a Világgazdaság.

A város polgármestere szerint az sportesemény nagyon jó hatással lenne a város gazdaságára, ezért rövidesen felveszi a kapcsolatot az állami vezetőkkel is. A városvezető optimistán azt nyilatkozta, hogy ha a 2020-as pályázat nem nyer, akkor négy évre rá újra megpróbálják.

Hazánkban a főváros vezetése és a Budapesti Olimpiai Mozgalom folyamatosan egyeztet, valamint készül az olimpiai törvénytervezet is. A mozgalom megbízásából a PrivewaterhouseCoopers elemzést készített, az állami források mellett uniós támogatásra is lehetne pályázni.

Budapest és Szentpétervár mellett valószínűleg Isztambul, Prága, Fokváros, Dubai, Doha, Delhi és valamelyik amerikai nagyváros is pályázhat. Oroszország, akkor még Szovjetunió legutóbb 1980-ban rendezett olimpiát, de a bojkott miatt a nyugati sportolók nem versenyeztek Moszkvában.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?