Dúsgazdag sportolók a Pekingi Olimpián

Pénzcentrum
2008. július 3. 11:00

Először 1992-ben Barcelonában vettek részt az NBA sztárjátékosai az olimpiai játékokon. Az Álomcsapat Michael Jordan vezérletével minden ellenfelén átgázolt és a játékosok a spanyol vakáció végén aranyéremmel a nyakukban térhettek haza. A Forbes Magazin összeállította a Pekingben résztvevő legjobban kereső sportolók listáját, melyen többségében az amerikai profiligában játszó kosarasokat lehet megtalálni.

Az amerikaiakat csalódásként érte az Athénban szerzett bronzérem, ezért idén mindenképpen aranyérmet várnak a kosárlabdacsapattól. A közel negyvenmillió dolláros (hatmilliárd forintos) éves bevétellel rendelkező Kobe Bryant és LeBron James nevével fémjelzett gárda képes lehet a győzelemre. A játékosok reklámértéke a szponzorok számára is fontos, bár az nem valószínű, hogy a Nike vagy az Adidas egy egész Kínát átölelő kereskedelmi hálózat fejlesztésébe kezd majd.

Amíg az olimpiai faluban a legtöbb sportoló csak egy kimagasló eredménnyel hívhatja fel magára a szponzorok és a sportszergyártók figyelmét, addig az amerikai kosarasok már a puszta jelenlétükkel is felfordulást okoznak. Az amerikai szövetség képviselője elmondta, hogy az NBA sztárok nem az olimpiai faluban laknak, hanem ötcsillagos szállodákban bérelnek maguknak szobákat.

Bryant csak a szponzori szerződésekből 17 millió dollár (2,6 milliárd forint) bevételre tesz szert évente és akkor még nem beszéltünk a Los Angeles Lakers csapatával kötött hét éves, 136,4 millió dolláros (21 milliárd forintos) szerződéséről. James a Cleveland Cavaliers játékosa, ők ketten lesznek az olimpia két legjobban kereső sportolói.

A tízes listán hét tengerentúlon játszó kosárlabdázó szerepel, de nem mindegyik amerikai. A listán található a német Nowitzki, a spanyol Gasol és üzleti szempontból valószínűleg a legértékesebb játékos a kínai Yao Ming. A szakértők szerint nem biztos, hogy a magas jövedelemmel rendelkező sportolók lesznek az olimpia igazi sztárjai. A csapatsportok mellett számos egyéni induló is van, akik majd az olimpiai stadionban vagy az uszodában kápráztathatják el a nézőket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kosarasok mellett két teniszező Federer és Sarapova is az első tízben van, de a teniszezőkre sem jellemző, hogy a többi sportolóval együtt az olimpiai faluban laknának a játékok alatt. A korábbi bajnok Boris Becker szerint a közösségi hangulat jó hatással van a sportolók teljesítményére, ennek ellenére elképzelhető, hogy Federer és Sarapova is szállodában lakik majd.

Az olimpia után a kínaiak árverésre bocsátják az olimpiai falu berendezési tárgyait és az ott használt sporteszközöket. A játékokat követően a legnagyobb bevételre a 228 centiméter magas kínai kosaras, Yao Ming által használt egyedi készítésű ágy eladásából számítanak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18