18 °C Budapest

Ausztriából hozzuk az ajándékokat, mert olcsóbb!

Pénzcentrum
2007. december 18. 08:45

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint karácsony előtt sosem volt ennyi árkedvezményes akció, mint az idei évben. Rengeteg magyar vásárló jár ki a burgenlandi outletekbe és Bécsbe ajándékért, az erős forint ugyanis importbarát és a határon túli alacsonyabb áfaszint is kedvezően hat a kedvelt ruházati termékek árára - írja a Világgazdaság.

A hazai kereskedők ugyanakkor számítanak az év végi jutalmak vásárlóerő-javító hatására. Az OKSZ kalkulációja szerint az idén decemberben is több pénzt hagyhatnak a vásárlók az üzletekben mint tavaly, ám a növekedés mértéke jóval kisebb lesz a korábban tapasztaltnál.

Várakozások szerint az idei év utolsó hónapja 880-890 milliárdos forgalmat hozhat, szemben a tavalyi 875 milliárddal, akkor azonban ez még 40 milliárdos ugrást jelentett az egy évvel korábbi szinthez képest.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24