15 °C Budapest

Elképesztő ajándékok karácsonyra: mit vesznek a gazdagok?

Pénzcentrum
2007. december 14. 13:00

Egy nemrégiben elkészült nemzetközi felmérés arról tanúskodik, hogy a legtehetősebbek korántsem hagyományos módon töltik el az ünnepeket. Ennek megfelelően az általuk ajándékozott tárgyak sem lehetnek átlagosak.

A legdrágább karácsonyi ajándékok között 7 millió forintos iPodtól 270 millió forintba kerülő privát előadásig minden mgetalálható. Lássuk, melyek azok a korántsem mindennapi ajándékok, melyekről többségünk csak álmodhat, ha egyáltalán álmodik!

Mobiltelefon

Az osztrák tervező, Peter Aloisson által megálmodott gyémántokkal kirakott smartphone-t egy moszkvai cég értékesítette 639 ezer fontért, azaz 224 millió forintért. Az igencsak borsos árú mobilt a csillogás mellett dekódolás védelemmel is felszerelték, így tulajdonosa tökéletes biztonságban érezheti magát a kíváncsi fülekkel szemben.

Forrás: www.bigberries.com

Társas szórakozás

A nyerés adta örömöt bizonyosan fokozza a fekete krokodilbőr érintése, különösen azok esetében, akik megengedhetik maguknak, hogy a William&Sontól 10 ezer fontért (3,5 millió forintért) backgammon társasjáték-készletet vásároljanak.

Whisky

A Macallan és Lalique 55 éves maláta whiskyjének ízére vágyóknak bizonyosan mélyen kell a zsebükbe nyúlniuk, főként ha az árban a speciális, egészen egyedi üveggel is számolunk.

Forrás: www.thatsthespirit.com

Pezsgő

25 millió forintért már Don Perignon pezsgőket is kaphatunk, speciális készletben, bőrrel borított vödörben saját szakértővel, aki segít a választásban. A 11 és 41 év közötti pezsgőkért bizonyosan sokan sajnálnánk az egy 3 szobás lakásra is elegendő összeget.

Babaház

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Mulvany&Rogersnél kapható babaház bizonyosan minden kisgyermek igényeit kielégítené, a kézzel készített mini bútorok egyedi tervezésűek. A babaházat optimális ajándéknak ítélőknek azonban mindenképpen érdemes időben lépnie, a Harrodsnál megrendelt házacskák elkészítéséhez ugyanis legalább egy hónapra van szükség.

Forrás: www.mulvanyandrogers.com


Golflabda

Apró ajándéknak tűnhet, mégis bizonyosan milliós nagyságrendű összegbe kerül az a Bernand Maquin által tervezett golflabda, melyet a New York-i ékszerészek díszítettek fel gyémántokkal.

Teddy Bear

A gyerekek bizonyosan imádnánk, a szülők viszont minél távolabb tartanák őket attól a Steiff játék mackótól, melynek szája aranyból, szemei zafírból, pupillái pedig 20 karátos gyémántból készültek. A befektetésnek sem utolsó teddy ára eléri a 43 ezer fontot, vagyis a 15 millió forintot.

Forrás: inventorspot.com


Élő előadás csak a családnak

Amennyiben anyagi helyzetünk megengedné, 270 millió forintért a teljes Kirov Zenekart megbízhatnánk, mely zárt körű, csakis az általunk meghívott vendégek számára adná elő a Diótörőt karácsony napján. Az előadáshoz persze autogramok is járnak, olyan nagy neveké, mint a világhírű Lola Astanováé.

iPod gyémánttal

A norvég tervező, Thomas Heyerdahl öntötte formába a világ legtöbbet érő mp3 lejátszóját. A 18 karátos fehérarannyal borított lejátszón 430 darab apró gyémántot rejtettek el.

Forrás: www.nrk.no

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm