2 °C Budapest

Reklám a mobilodra, még Te is jól jársz vele!

Pénzcentrum
2007. november 26. 15:00

Nagyot fejlődött a világ a "tégla"-telefonok óta, s ezt most már nem csupán a szolgáltatók és gyártók használják ki. Egyre többen fedezik fel a mobilos kereskedelemben rejlő lehetőségeket, de egy mostani újítás szerint a mobiltelefonos reklámoknak biztosíthatunk egyre nagyobb teret.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Blyk
2008-tól kezdve páneurópaivá kíván válni egy olyan mobilszolgáltató, amely kizárólag a 16 és 24 éves korosztálynak nyújt szolgáltatásokat. A Blyk nevet viselő virtuális szolgáltató jelenleg még csupán az Egyesült Királyságban nyújtja szolgáltatásait a fiatalok számára.

Hogyan spórolnak a telefonszámlán?

A hálózat kizárólag meghívásos alapon működik, aki csatlakozni kíván, annak ki kell töltenie egy részletes kérdőívet életstílusáról, érdeklődési köréről, márkapreferenciáiról. Cserébe azért, hogy a felhasználó beleegyezik abba, hogy célzott reklámokat kapjon sms-ben, 217 ingyenes sms-sel látják el és havi 43 perc díjmentes telefonálással.

A használathoz nem kell más, mint a postán elküldött SIM-kártya behelyezése a régi telefonba, s egyből lehet használhatja az új előfizetést az újonnan csatlakozott. A kezdeményezés nem egyedülálló Európában, ugyanis Csehországban nemrég kezdte el diák SMS-szolgáltatását (Student SMS Gratis) a Vodafone Czech Republic.

A szolgáltatás lényege, hogy a 15 és 26 év közötti felhasználók, akik igénylik a szolgáltatást, ingyenesen küldhetnek sms-t cserébe néhány reklámért. A cseh Vodafone szóvivője szerint a bevezetést megelőző piackutatás egyértelműen kimutatta, hogy a fiatalok nyitottak a reklámok irányába. A megkérdezettek közül 76 százalék nyilatkozott úgy, hogy szeretne az Student SMS Gratishoz hasonló szolgáltatásokat igénybe venni. 30 százalék pedig kifejezetten igényli a kedvenc területeiről érkező reklámokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ugyanakkor, mint arra Ira Brodsky, a Datacomm Research Company elnöke rámutatott, a hirdetők és az operátorok mindenképp óvatosan kell, hogy kezeljék a hirdetések kérdéskörét, nehogy negatív visszhangja legyen az egyes kampányoknak. Az elnök szerint egy mobil hirdetési etikett felállítására volna szükség a visszaélések elkerülése végett.

A mobiltelefonos reklámok azonban egy egyelőre alig felfedezett területet képeznek, sikerük azonban megjósolható. A szolgáltatókon keresztül ugyanis sokkal könnyebben elérhetik a hirdetők célcsoportjukat, ráadásul teljesen mindegy, hogy merre járnak, s a nap mely szakában küldenek sms-t.

A technológia sikerét mutatja, hogy tavaly az ABI piackutató cég felmérése alapján mobilmarketingre és hirdetésre való globális költés 2006 és 2011 között tizenháromszorosára emelkedik várhatóan.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59