0 °C Budapest

Parkolási díjfizetés mobillal bankkártyáról

Pénzcentrum
2007. november 15. 16:22

Bankkártyáról működő mobilos parkolási díjfizetési rendszer indulását jelentette be az EZ Parkolók Kft., a Hedz Magyarország Kft. és az Inter-Európa Bank, mely az iziSHOP mobil fizetési szolgáltatás egy újabb alkalmazásaként érhető el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Új, parkolási fizetési alkalmazással bővült az iziSHOP mobiltelefonos vásárlási szolgáltatás, melyet Budapest egyik vezető parkológarázs-üzemeltetője, az EZPark vezet be először. A fizetési megoldás az első a maga nemében, mivel nem igényel egyenlegfeltöltést, de nem is a telefonszámlát terheli, ugyanis az iziSHOP vásárlásokban a fizetés a széles körben elterjedt Visa vagy MasterCard típusú bankkártyák kontójára történik.

Ha a felhasználó először találkozik a rendszerrel, az iziSHOP alkalmazását egy alapdíjas SMS elküldésével pár perc alatt telepítheti telefonjára. Ezt követően az alkalmazás beépül a telefon menüjébe és bármikor kész "iziSHOP vásárlásra", többek között már parkolási díj fizetésére is. Az új rendszer használatával a vezetőnek nem kell tehát fizető automatát használnia, helyette kihajtáskor, a járművéből mobilján fizethet. Ehhez mindössze el kell indítania az alkalmazást telefonján, majd a Parkolás menübe belépve meg kell adnia járműve rendszámát, melyre válaszul rögtön megkapja a fizetendő összeget. A fizetés az iziSHOP-ban már jól ismert módon, a bankkártya adatok megadásával történik. A kártyaadatokat az alkalmazás biztonságosan el is tárolhatja, így legközelebb elegendő ehhez csupán egy PIN kódot használni, mellyel a fizetés pár másodperc alatt megtörténik. Mire az autós a kijárathoz ér, a kamerák automatikusan felismerik járművét és azt is, hogy már fizetett, így nyitott sorompó várja az iziSHOP használóját. "Társaságunk számára mindig kiemelt szerepet kap az innováció az ügyfeleink kényelmének és szolgáltatásaink színvonalának emelésében. Az iziSHOP fizetési rendszeréhez való csatlakozásunk egy fontos állomása ennek." - kommentárta a hírt Kugel Tibor, az EZPark Kft. ügyvezetője.

Az idén áprilisban indult iziSHOP alkalmazásai között a parkolási fizetés már a negyedik a sorban. A vizitdíjfizetést, majd a piacon egyedüli, kényelmi díjak nélküli autópálya-matricákat augusztusban az InterTicket több ezer színházi és koncert rendezvényére szóló, mobilon megvásárolható belépői követték, és még számos új alkalmazás várható a jövőben. Az Európában egyedülálló, külföldiek által is használható "mobil áruházi" szolgáltatás (bővebben: www.izishop.hu, wap.izishop.hu) jelenleg angolul és németül is elérhető. Az iziSHOP szolgáltatást üzemeltető Hedz Kft. banki partnere a CIB Bankkal 2008. január 1-jén egyesülő Inter-Európa Bank.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06