6 °C Budapest

Parkolási díjfizetés mobillal bankkártyáról

Pénzcentrum
2007. november 15. 16:22

Bankkártyáról működő mobilos parkolási díjfizetési rendszer indulását jelentette be az EZ Parkolók Kft., a Hedz Magyarország Kft. és az Inter-Európa Bank, mely az iziSHOP mobil fizetési szolgáltatás egy újabb alkalmazásaként érhető el.

Új, parkolási fizetési alkalmazással bővült az iziSHOP mobiltelefonos vásárlási szolgáltatás, melyet Budapest egyik vezető parkológarázs-üzemeltetője, az EZPark vezet be először. A fizetési megoldás az első a maga nemében, mivel nem igényel egyenlegfeltöltést, de nem is a telefonszámlát terheli, ugyanis az iziSHOP vásárlásokban a fizetés a széles körben elterjedt Visa vagy MasterCard típusú bankkártyák kontójára történik.

Ha a felhasználó először találkozik a rendszerrel, az iziSHOP alkalmazását egy alapdíjas SMS elküldésével pár perc alatt telepítheti telefonjára. Ezt követően az alkalmazás beépül a telefon menüjébe és bármikor kész "iziSHOP vásárlásra", többek között már parkolási díj fizetésére is. Az új rendszer használatával a vezetőnek nem kell tehát fizető automatát használnia, helyette kihajtáskor, a járművéből mobilján fizethet. Ehhez mindössze el kell indítania az alkalmazást telefonján, majd a Parkolás menübe belépve meg kell adnia járműve rendszámát, melyre válaszul rögtön megkapja a fizetendő összeget. A fizetés az iziSHOP-ban már jól ismert módon, a bankkártya adatok megadásával történik. A kártyaadatokat az alkalmazás biztonságosan el is tárolhatja, így legközelebb elegendő ehhez csupán egy PIN kódot használni, mellyel a fizetés pár másodperc alatt megtörténik. Mire az autós a kijárathoz ér, a kamerák automatikusan felismerik járművét és azt is, hogy már fizetett, így nyitott sorompó várja az iziSHOP használóját. "Társaságunk számára mindig kiemelt szerepet kap az innováció az ügyfeleink kényelmének és szolgáltatásaink színvonalának emelésében. Az iziSHOP fizetési rendszeréhez való csatlakozásunk egy fontos állomása ennek." - kommentárta a hírt Kugel Tibor, az EZPark Kft. ügyvezetője.

Az idén áprilisban indult iziSHOP alkalmazásai között a parkolási fizetés már a negyedik a sorban. A vizitdíjfizetést, majd a piacon egyedüli, kényelmi díjak nélküli autópálya-matricákat augusztusban az InterTicket több ezer színházi és koncert rendezvényére szóló, mobilon megvásárolható belépői követték, és még számos új alkalmazás várható a jövőben. Az Európában egyedülálló, külföldiek által is használható "mobil áruházi" szolgáltatás (bővebben: www.izishop.hu, wap.izishop.hu) jelenleg angolul és németül is elérhető. Az iziSHOP szolgáltatást üzemeltető Hedz Kft. banki partnere a CIB Bankkal 2008. január 1-jén egyesülő Inter-Európa Bank.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?