10 °C Budapest

Félsz kiadni a kezedből a bankkártyádat? Fizess a mobiloddal...

Pénzcentrum
2007. november 21. 17:33

Már éttermekben is fizethetünk mobiltelefonnal a Hedz és az Inter-Európa Bank közös mobil fizetési szolgáltatása, az iziSHOP segítségével.

Egyre népszerűbbek az éttermekben a készpénzkímélő bankkártyás fizetések, mégis sokan vannak, akik félnek kártyáikat kiadni kezeikből vagy a hosszadalmasabb bankkártyás kiszolgálás miatt döntenek a készpénz mellett. Ezen a problémán segít az iziSHOP mobil fizetési szolgáltatás új alkalmazása, mellyel a vendég immáron az éttermi számláját is pillanatok alatt kifizetheti mobilja segítségével.

Fizetéskor a vendégnek csak el kell indítania telefonján az iziSHOP alkalmazást, mellyel egy menüből vagy egy azonosítóval kiválaszthatja az adott éttermet és megadhatja a fizetendő összeget. Ha a vendég netán először hall a szolgáltatásról az étteremben, azaz még nem iziSHOP felhasználó, az alkalmazást egy alapdíjas SMS elküldésével pár perc alatt telepítheti mobiljára és már készen is áll a vásárlásra. Az iziSHOP-ban a fizetés nem a telefonszámla vagy egy előre feltöltött egyenleg, hanem az ügyfél Visa vagy MasterCard típusú bankkártyájáról történik. Fizetéskor a felhasználónak egyszer meg kell adnia telefonján a bankkártyája adatait, melyet később el is menthet biztonságosan, így újbóli használatkor elegendő csupán egy előre definiált iziSHOP PIN kódot beütnie és a fizetés pár másodperc alatt megtörténik. A fizetés sikerességéről és az összegről az étterem egy internetes kapcsolaton vagy a fizető pincérnél levő mobiltelefonon kap értesítést az iziSHOP központtól. "Az iziSHOP-pal történő fizetés nemcsak gyorsabb és egyszerűbb, mint egy hagyományos kártyalehúzás folyamata, de a vendégeink számára is nagyobb bizalmat sugall" - vallja az iziSHOP-hoz csatlakozó egyik illusztris szegedi étterem, a Port Royal tulajdonosa, Pataki Csongor. Az iziSHOP új alkalmazása persze nemcsak a praktikusságról és biztonságról szól. "Az új fizetési szolgáltatásunkkal a figyelmet is szeretnénk magunkra irányítani a fiatalok körében." - kommentárta a hírt az egyik legnépszerűbb szegedi szórakozóhely, a Mojo tulajdonosa, Gyorgyevity Drágán.

Az idén áprilisban indult iziSHOP termékei között a vizitdíj, az autópálya-matrica, színházbelépők és parkolási díjfizetés mellett az éttermi fizetés már az ötödik a sorban. A folyamatosan bővülő termékpaletta az iziSHOP menürendszerében egységbe foglalva található meg, így az alkalmazását elindító felhasználó mindig értesül egy új termék megjelenéséről. Az Európában egyedülálló, külföldiek által is használható "mobil áruházi" szolgáltatás (bővebben: www.izishop.hu, wap.izishop.hu) jelenleg angolul és németül is elérhető. Az iziSHOP szolgáltatást üzemeltető Hedz Kft. banki partnere a CIB Bankkal 2008. január 1-jén egyesülő Inter-Európa Bank.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 23. 21:24
A Magyar Rádió egykori hangmérnökét 75 évesen érte a halál.
KonyhaKontrolling  |  2024. február 23. 20:04
Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásána...
Holdblog  |  2024. február 23. 19:01
HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molró...
Bankmonitor  |  2024. február 23. 15:14
Ma már szinte mindenki tudja, hogy léteznek akár teljesen ingyenes bankszámlák is, a költségtényező...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm