13 °C Budapest

Félsz kiadni a kezedből a bankkártyádat? Fizess a mobiloddal...

Pénzcentrum
2007. november 21. 17:33

Már éttermekben is fizethetünk mobiltelefonnal a Hedz és az Inter-Európa Bank közös mobil fizetési szolgáltatása, az iziSHOP segítségével.

Egyre népszerűbbek az éttermekben a készpénzkímélő bankkártyás fizetések, mégis sokan vannak, akik félnek kártyáikat kiadni kezeikből vagy a hosszadalmasabb bankkártyás kiszolgálás miatt döntenek a készpénz mellett. Ezen a problémán segít az iziSHOP mobil fizetési szolgáltatás új alkalmazása, mellyel a vendég immáron az éttermi számláját is pillanatok alatt kifizetheti mobilja segítségével.

Fizetéskor a vendégnek csak el kell indítania telefonján az iziSHOP alkalmazást, mellyel egy menüből vagy egy azonosítóval kiválaszthatja az adott éttermet és megadhatja a fizetendő összeget. Ha a vendég netán először hall a szolgáltatásról az étteremben, azaz még nem iziSHOP felhasználó, az alkalmazást egy alapdíjas SMS elküldésével pár perc alatt telepítheti mobiljára és már készen is áll a vásárlásra. Az iziSHOP-ban a fizetés nem a telefonszámla vagy egy előre feltöltött egyenleg, hanem az ügyfél Visa vagy MasterCard típusú bankkártyájáról történik. Fizetéskor a felhasználónak egyszer meg kell adnia telefonján a bankkártyája adatait, melyet később el is menthet biztonságosan, így újbóli használatkor elegendő csupán egy előre definiált iziSHOP PIN kódot beütnie és a fizetés pár másodperc alatt megtörténik. A fizetés sikerességéről és az összegről az étterem egy internetes kapcsolaton vagy a fizető pincérnél levő mobiltelefonon kap értesítést az iziSHOP központtól. "Az iziSHOP-pal történő fizetés nemcsak gyorsabb és egyszerűbb, mint egy hagyományos kártyalehúzás folyamata, de a vendégeink számára is nagyobb bizalmat sugall" - vallja az iziSHOP-hoz csatlakozó egyik illusztris szegedi étterem, a Port Royal tulajdonosa, Pataki Csongor. Az iziSHOP új alkalmazása persze nemcsak a praktikusságról és biztonságról szól. "Az új fizetési szolgáltatásunkkal a figyelmet is szeretnénk magunkra irányítani a fiatalok körében." - kommentárta a hírt az egyik legnépszerűbb szegedi szórakozóhely, a Mojo tulajdonosa, Gyorgyevity Drágán.

Az idén áprilisban indult iziSHOP termékei között a vizitdíj, az autópálya-matrica, színházbelépők és parkolási díjfizetés mellett az éttermi fizetés már az ötödik a sorban. A folyamatosan bővülő termékpaletta az iziSHOP menürendszerében egységbe foglalva található meg, így az alkalmazását elindító felhasználó mindig értesül egy új termék megjelenéséről. Az Európában egyedülálló, külföldiek által is használható "mobil áruházi" szolgáltatás (bővebben: www.izishop.hu, wap.izishop.hu) jelenleg angolul és németül is elérhető. Az iziSHOP szolgáltatást üzemeltető Hedz Kft. banki partnere a CIB Bankkal 2008. január 1-jén egyesülő Inter-Európa Bank.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 16:59
Hosszan tartó súlyos betegség után érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem