21 °C Budapest

Félsz kiadni a kezedből a bankkártyádat? Fizess a mobiloddal...

Pénzcentrum
2007. november 21. 17:33

Már éttermekben is fizethetünk mobiltelefonnal a Hedz és az Inter-Európa Bank közös mobil fizetési szolgáltatása, az iziSHOP segítségével.

Egyre népszerűbbek az éttermekben a készpénzkímélő bankkártyás fizetések, mégis sokan vannak, akik félnek kártyáikat kiadni kezeikből vagy a hosszadalmasabb bankkártyás kiszolgálás miatt döntenek a készpénz mellett. Ezen a problémán segít az iziSHOP mobil fizetési szolgáltatás új alkalmazása, mellyel a vendég immáron az éttermi számláját is pillanatok alatt kifizetheti mobilja segítségével.

Fizetéskor a vendégnek csak el kell indítania telefonján az iziSHOP alkalmazást, mellyel egy menüből vagy egy azonosítóval kiválaszthatja az adott éttermet és megadhatja a fizetendő összeget. Ha a vendég netán először hall a szolgáltatásról az étteremben, azaz még nem iziSHOP felhasználó, az alkalmazást egy alapdíjas SMS elküldésével pár perc alatt telepítheti mobiljára és már készen is áll a vásárlásra. Az iziSHOP-ban a fizetés nem a telefonszámla vagy egy előre feltöltött egyenleg, hanem az ügyfél Visa vagy MasterCard típusú bankkártyájáról történik. Fizetéskor a felhasználónak egyszer meg kell adnia telefonján a bankkártyája adatait, melyet később el is menthet biztonságosan, így újbóli használatkor elegendő csupán egy előre definiált iziSHOP PIN kódot beütnie és a fizetés pár másodperc alatt megtörténik. A fizetés sikerességéről és az összegről az étterem egy internetes kapcsolaton vagy a fizető pincérnél levő mobiltelefonon kap értesítést az iziSHOP központtól. "Az iziSHOP-pal történő fizetés nemcsak gyorsabb és egyszerűbb, mint egy hagyományos kártyalehúzás folyamata, de a vendégeink számára is nagyobb bizalmat sugall" - vallja az iziSHOP-hoz csatlakozó egyik illusztris szegedi étterem, a Port Royal tulajdonosa, Pataki Csongor. Az iziSHOP új alkalmazása persze nemcsak a praktikusságról és biztonságról szól. "Az új fizetési szolgáltatásunkkal a figyelmet is szeretnénk magunkra irányítani a fiatalok körében." - kommentárta a hírt az egyik legnépszerűbb szegedi szórakozóhely, a Mojo tulajdonosa, Gyorgyevity Drágán.

Az idén áprilisban indult iziSHOP termékei között a vizitdíj, az autópálya-matrica, színházbelépők és parkolási díjfizetés mellett az éttermi fizetés már az ötödik a sorban. A folyamatosan bővülő termékpaletta az iziSHOP menürendszerében egységbe foglalva található meg, így az alkalmazását elindító felhasználó mindig értesül egy új termék megjelenéséről. Az Európában egyedülálló, külföldiek által is használható "mobil áruházi" szolgáltatás (bővebben: www.izishop.hu, wap.izishop.hu) jelenleg angolul és németül is elérhető. Az iziSHOP szolgáltatást üzemeltető Hedz Kft. banki partnere a CIB Bankkal 2008. január 1-jén egyesülő Inter-Európa Bank.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?