7 °C Budapest

Bliccelj a BKV-n és irány a BAR-lista!

Pénzcentrum
2007. október 31. 08:15

Több mint másfél millió ember összesen mintegy 15 milliárd forinttal tartozik a BKV-nak, mert valamikor bliccelt és nem fizette ki a pótdíjat. És ők csak azok, akik igazolták magukat az ellenőröknek, azaz valós adatokat adtak meg - írja a Népszabadság.

A közlekedési társaság külső behajtócégre bízná a pótdíjak beszedését, a pályázat nyertese pedig jutalék ellenében teljesítené a megbízást. Abban az esetben, ha a BKV egy bank behajtójával köt megállapodást, a bliccelők banki adósokká válnak, így nemfizetés esetén könnyen bekerülhetnek a KHR-rendszerbe, azaz hírhedtebb nevén a BAR-listára.

Banki szakemberek szerint utóbbitól azért nem kell tartani, a hitelintézetek ugyanis igyekeznek szabadulni saját rossza adósaiktól is, nemhogy újakat szerezzenek, még akkor sem, ha az így kapott adatbázis esetleg a későbbiekben hasznos lehet számukra a hitelkérelmek elbírálásakor.

A BKV közlése szerint naponta 3000 bliccelőt kapnak el az ellenőrök, akik közül átlagosan 2000-en valamilyen igazolvánnyal igazolják magukat, azaz valós adatokat adnak meg.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?