12 °C Budapest

Bliccelj a BKV-n és irány a BAR-lista!

Pénzcentrum
2007. október 31. 08:15

Több mint másfél millió ember összesen mintegy 15 milliárd forinttal tartozik a BKV-nak, mert valamikor bliccelt és nem fizette ki a pótdíjat. És ők csak azok, akik igazolták magukat az ellenőröknek, azaz valós adatokat adtak meg - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közlekedési társaság külső behajtócégre bízná a pótdíjak beszedését, a pályázat nyertese pedig jutalék ellenében teljesítené a megbízást. Abban az esetben, ha a BKV egy bank behajtójával köt megállapodást, a bliccelők banki adósokká válnak, így nemfizetés esetén könnyen bekerülhetnek a KHR-rendszerbe, azaz hírhedtebb nevén a BAR-listára.

Banki szakemberek szerint utóbbitól azért nem kell tartani, a hitelintézetek ugyanis igyekeznek szabadulni saját rossza adósaiktól is, nemhogy újakat szerezzenek, még akkor sem, ha az így kapott adatbázis esetleg a későbbiekben hasznos lehet számukra a hitelkérelmek elbírálásakor.

A BKV közlése szerint naponta 3000 bliccelőt kapnak el az ellenőrök, akik közül átlagosan 2000-en valamilyen igazolvánnyal igazolják magukat, azaz valós adatokat adnak meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?