Ne temessük a plazmatévét! Mit érdemes venni?

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 10:30

A plazmatévé úgy tűnik, visszavág örök ellenfelének, az LCD-tévének, legalábbis a gyártók így vélekednek, amint az a berlini IFA konferencián kiderült.

Az iSuppli piackutató cég adatai szerint a tavalyi év során négyszer annyi LCD televíziót értékesítettek, mint plazmatévét, de ez a szorzó hétre emelkedhet még az idén előrejelzésük alapján, ahogyan az LCD egyre nagyobb területet hódít meg a nagyképernyős televíziók piacán.

Ennek ellenére például a Matsushita, a Panasonic márkájú készülékek előállítója úgy véli, hogy a minőségi fejlesztések, a költséghatékonyság növelése, valamint a szélesebb képátmérő révén visszavághat a plazmatévé.

A Matsushita illetékese szerint a plazma középtávon képes lesz megtartani 30 százalékos részesedését a 90 centiméternél nagyobb képátmérőjű lapos tévék piacán. A lehetőség megadatik, hiszen ezek iránt a készülékek iránt egyre magasabb kereslet keletkezik.

Ráadásul a plazma-technológiának, amely még csupán 10 éve van jelen a piacon, még rengeteg tere van a fejlődésre, míg az LCD technológia már több mint 30 éves.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ennek jegyében az idei évben például már 20 százalékkal kívánja a cég a Panasonic televíziók fogyasztását visszafogni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?