10 °C Budapest

Ne temessük a plazmatévét! Mit érdemes venni?

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 10:30

A plazmatévé úgy tűnik, visszavág örök ellenfelének, az LCD-tévének, legalábbis a gyártók így vélekednek, amint az a berlini IFA konferencián kiderült.

Az iSuppli piackutató cég adatai szerint a tavalyi év során négyszer annyi LCD televíziót értékesítettek, mint plazmatévét, de ez a szorzó hétre emelkedhet még az idén előrejelzésük alapján, ahogyan az LCD egyre nagyobb területet hódít meg a nagyképernyős televíziók piacán.

Ennek ellenére például a Matsushita, a Panasonic márkájú készülékek előállítója úgy véli, hogy a minőségi fejlesztések, a költséghatékonyság növelése, valamint a szélesebb képátmérő révén visszavághat a plazmatévé.

A Matsushita illetékese szerint a plazma középtávon képes lesz megtartani 30 százalékos részesedését a 90 centiméternél nagyobb képátmérőjű lapos tévék piacán. A lehetőség megadatik, hiszen ezek iránt a készülékek iránt egyre magasabb kereslet keletkezik.

Ráadásul a plazma-technológiának, amely még csupán 10 éve van jelen a piacon, még rengeteg tere van a fejlődésre, míg az LCD technológia már több mint 30 éves.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ennek jegyében az idei évben például már 20 százalékkal kívánja a cég a Panasonic televíziók fogyasztását visszafogni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?