Lopják a plazmát az áruházból! Az eladók is benne vannak?

Pénzcentrum
2007. június 14. 14:00

Amerika-szerte teli bevásárlókocsikat tolnak ki az emberek a Wal-Martból, melyben önmagában még semmi meglepő nem lenne, az azonban annál elgondolkodtatóbb, hogy a bennük lévő áruk egyre nagyobb hányadáért nem fizetnek, azaz egyszerűen ellopják őket. A híradások szerint eladói segítséggel plazmatévét, DVD-ket és rekesz söröket visznek haza "jutányos áron" az üzletekbe betérők.

A világ legnagyobb kiskereskedője, a Wal-Mart idén 3 milliárd dolláros kárt szenvedhet el lopás és beszállítói csalások miatt, igaz hogy a csaknem 349 milliárdos tavalyi bevételhez viszonyítva azért ez nem olyan súlyos arány.

A tendencia azonban nem túl bíztató a Wal-Mart szemszögéből, a lopáskár/bevétel aránya ugyanis hagyományosan az iparági átlag alatt volt, mostanában azonban egyre jobban felzárkózik versenytársaihoz. (Az USA-ban 2006-ban ez az arányszám a kiskereskedelmi szegmensben átlagosan 1,61% volt, míg egy évvel korábban 1,6%-ot mutatott.)

Az elemzők szerint a piacvezető esetében a kedvezőtlen irányú elmozdulás annak tudható be, hogy a cég már deklaráltan nem foglalkozik a kisebb lopásos esetekkel, hogy a szervezett bűnözői csoportokra fókuszálhasson. A váltással egy időben csökkentették a biztonsági személyzet létszámát, a kicsiben próbálkozóknak így könnyebb dolguk lett.

A kárérték megoszlását tekintve 47% ered alkalmazotti lopásból, a vásárlói lopások 32%-ot tesznek ki, az adminisztratív hibák szelete 14%-os, a beszállítói családok pedig 4%-ot hasítanak ki. A fennmaradó 3% eredete nem ismert a National Retail Federation jelentése szerint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Wal-Mart alkalmazottainak kezelésével mára odáig jutott, hogy több alkalommal nyilatkozzák dolgozói, hogy ugyan látták a lopást, de szándékosan nem tettek semmit ellene, a cég ugyanis kihasználja őket, így nem tudnak azonosulni érdekeivel. Egy esetben maga a műszakvezető rabolta ki éjjel saját üzlete széfjét sí maszkban, ami azért arra utal, hogy tényleg nincs minden rendben a cég háza táján.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?