Lopják a plazmát az áruházból! Az eladók is benne vannak?

Pénzcentrum
2007. június 14. 14:00

Amerika-szerte teli bevásárlókocsikat tolnak ki az emberek a Wal-Martból, melyben önmagában még semmi meglepő nem lenne, az azonban annál elgondolkodtatóbb, hogy a bennük lévő áruk egyre nagyobb hányadáért nem fizetnek, azaz egyszerűen ellopják őket. A híradások szerint eladói segítséggel plazmatévét, DVD-ket és rekesz söröket visznek haza "jutányos áron" az üzletekbe betérők.

A világ legnagyobb kiskereskedője, a Wal-Mart idén 3 milliárd dolláros kárt szenvedhet el lopás és beszállítói csalások miatt, igaz hogy a csaknem 349 milliárdos tavalyi bevételhez viszonyítva azért ez nem olyan súlyos arány.

A tendencia azonban nem túl bíztató a Wal-Mart szemszögéből, a lopáskár/bevétel aránya ugyanis hagyományosan az iparági átlag alatt volt, mostanában azonban egyre jobban felzárkózik versenytársaihoz. (Az USA-ban 2006-ban ez az arányszám a kiskereskedelmi szegmensben átlagosan 1,61% volt, míg egy évvel korábban 1,6%-ot mutatott.)

Az elemzők szerint a piacvezető esetében a kedvezőtlen irányú elmozdulás annak tudható be, hogy a cég már deklaráltan nem foglalkozik a kisebb lopásos esetekkel, hogy a szervezett bűnözői csoportokra fókuszálhasson. A váltással egy időben csökkentették a biztonsági személyzet létszámát, a kicsiben próbálkozóknak így könnyebb dolguk lett.

A kárérték megoszlását tekintve 47% ered alkalmazotti lopásból, a vásárlói lopások 32%-ot tesznek ki, az adminisztratív hibák szelete 14%-os, a beszállítói családok pedig 4%-ot hasítanak ki. A fennmaradó 3% eredete nem ismert a National Retail Federation jelentése szerint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Wal-Mart alkalmazottainak kezelésével mára odáig jutott, hogy több alkalommal nyilatkozzák dolgozói, hogy ugyan látták a lopást, de szándékosan nem tettek semmit ellene, a cég ugyanis kihasználja őket, így nem tudnak azonosulni érdekeivel. Egy esetben maga a műszakvezető rabolta ki éjjel saját üzlete széfjét sí maszkban, ami azért arra utal, hogy tényleg nincs minden rendben a cég háza táján.

Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16