16 °C Budapest

Kínpadon az RTL Klub és a TV2: átvernek a betelefonálós játékokkal?

Pénzcentrum
2007. június 19. 08:30

A könnyed időtöltésnek látszó betelefonálós játékok becslések szerint többmilliárdos üzletet jelentenek, melynek tisztaságát hazánkban senki nem ellenőrzi. A bejutás többnyire szerencsealapon történik, a pénzt és időt nem kímélő próbálkozó pedig ha be is jut a műsorba, válasza gyakran mindenféle indok nélkül helytelennek bizonyulhat - írja a Népszabadság.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az ORTT-nek nem áll módjában eljárni ezekben az ügyekben, a médiatörvény ugyanis a műsorszolgáltatók nyereményjátékaival kapcsolatban nem tartalmaz szabályozó rendelkezést. A 2005-ös egyeztetések eredménye szerint a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és a Szerencsejáték Felügyelet sem bír hatáskörrel a kérdésben.

Annyi biztos, hogy a hívás díját korrektül fel kell tüntetni, ezen előírásnak azonban a szóban forgó vetélkedők egytől-egyig meg is felelnek.

Az ügyben a GVH hozhat némi változást, a hivatalhoz ugyanis tavaly különösen sok panasz érkezett. A versenyjogi hatóság nem zárja ki, hogy az interaktív televíziós játékok szervezői megtévesztik a fogyasztókat, mivel a játékba való bejutás feltételeiről messze nem adnak egyértelmű tájékoztatást.

Mindezek tisztázására a GVH elindított egy eljárást a legnagyobb tévétársaságok és beszállítóik ellen, mely körbe a TV2 és az RTL Klub mellett az ATV, a Spektrum TV és műsorkészítőik is beletartoznak. A vizsgálatok legkésőbb ez év szeptemberében zárulnak le.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?