29 °C Budapest

Kitört a kvíz-botrány! Csalnak a betelefonálós játékokkal?

Pénzcentrum
2007. február 26. 05:30

Nagy-Britanniában lakossági bejelentések alapján szakértői testület vizsgálja a tévében látható telefonos kvízjátékokat, mivel erős a gyanú, hogy az emeltdíjas hívásokat a telefonálók túlnyomó többsége teljesen esélytelenül fizeti, hiszen a képernyőn látható visszaszámlálás előtt percekkel megvan már, hogy ki lesz a kiválasztott játékos.

Amennyiben a testület vizsgálata beigazolja a gyanút, az ügyet a rendőrségnek továbbítják. A botrány a napokban robbant ki, amikor elektronikus körlevelek kezdtek keringeni a lehetséges csalásról, melyek elértek az újságok szerkesztőségeibe is. A panaszok eredetileg a You Say We Pay című műsorra vonatkoztak, melynek a szigetországban 2 millió nézője van. A vádak szerint az 1 fontba kerülő hívásokat csaknem 15 perccel tovább lehet indítani annál, amikor a szerencsés játékost már kiválasztották. Sokan tehát úgy fizetnek, hogy egyáltalán semmi esélyük nincs játszani.

A show készítői elnézést kértek mindenkitől, de azt állítják, hogy a kérdéses esetet egyedi hiba okozta, nincs szó általánosságban vett átverésről. A szigetország televíziós szakértői most attól tartanak, hogy ez a botrány alááshatja azon telefonos kvíz-showk hitelét is, melyek ellen semmilyen bizonyíték nincs.

Az első körben vizsgálódó szakértői testület az emeltdíjas szolgáltatást biztosító telefontársaságtól és az érintett tévécsatornáktól igyekszik adatot gyűjteni.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22