11 °C Budapest

Kitört a kvíz-botrány! Csalnak a betelefonálós játékokkal?

Pénzcentrum
2007. február 26. 05:30

Nagy-Britanniában lakossági bejelentések alapján szakértői testület vizsgálja a tévében látható telefonos kvízjátékokat, mivel erős a gyanú, hogy az emeltdíjas hívásokat a telefonálók túlnyomó többsége teljesen esélytelenül fizeti, hiszen a képernyőn látható visszaszámlálás előtt percekkel megvan már, hogy ki lesz a kiválasztott játékos.

Amennyiben a testület vizsgálata beigazolja a gyanút, az ügyet a rendőrségnek továbbítják. A botrány a napokban robbant ki, amikor elektronikus körlevelek kezdtek keringeni a lehetséges csalásról, melyek elértek az újságok szerkesztőségeibe is. A panaszok eredetileg a You Say We Pay című műsorra vonatkoztak, melynek a szigetországban 2 millió nézője van. A vádak szerint az 1 fontba kerülő hívásokat csaknem 15 perccel tovább lehet indítani annál, amikor a szerencsés játékost már kiválasztották. Sokan tehát úgy fizetnek, hogy egyáltalán semmi esélyük nincs játszani.

A show készítői elnézést kértek mindenkitől, de azt állítják, hogy a kérdéses esetet egyedi hiba okozta, nincs szó általánosságban vett átverésről. A szigetország televíziós szakértői most attól tartanak, hogy ez a botrány alááshatja azon telefonos kvíz-showk hitelét is, melyek ellen semmilyen bizonyíték nincs.

Az első körben vizsgálódó szakértői testület az emeltdíjas szolgáltatást biztosító telefontársaságtól és az érintett tévécsatornáktól igyekszik adatot gyűjteni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?