7 °C Budapest

A gazdagok bankja: szó sincs egyenlőségről!

Pénzcentrum
2007. április 13. 15:00

Újabb vihart kavart a brit HSBC, miután egyik frekventált brit fiókját úgy alakította át, hogy az már csak a tehetősebb ügyfelek kiszolgálását végzi. Korábban beismerték, hogy az alsóbb kategóriás ügyfeleknek a call-center útján sem Nagy-Britanniából segítenek, hanem alacsonyabb munkaerő költségű országokból, míg a gazdagoknak kijár a brit központ asszisztenciája.

A szóban forgó bankfiók átalakítása után csak azokat szolgálják ki, akik legalább 50 000 font megtakarítással rendelkeznek, akiknek minimum 200 000 font összegű jelzáloghitelük van vagy legalább 100 000 fontos lakáshitellel és 75 000 fontos fizetéssel büszkélkedhetnek.

Minden más ügyfélnek havi 19,95 fontot kell fizetnie a kiszolgálásért vagy mehet egy másik bankfiókba. A tavaly 11 milliárd fontos rekord profitot elérő HSBC szóvivője egyszerűen csak úgy kommentálta a történteket, hogy szerintük az életben nem mindenki egyenlő.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?