Megdöbbentő eredmény: havonta két nap céltalan netezés

Pénzcentrum
2007. április 11. 16:00

Mit is keresek? - a feledékenyebbek gyakorta tehetik fel maguknak ezt a kérdést. Újabban azonban az internetezők között is felelhető ez a jelenség, olyannyira, hogy új igét is alkottak a céltalan szörfölés leírására.

Wilfing - vagyis What Was I Looking For, ez az új kifejezés szolgál a linkek, oldalak cél nélküli, végtelen böngészésének leírására. Egy Egyesült Királyságbeli piackutató cég felmérése meglepő tényekre mutat rá, a 2 412 megkérdezett mintegy kétharmada ismerte be, hogy alkalomszerűen szokott céltalanul bolyongani a világhálón.

Sőt a megkérdezettek majd negyede bevallotta, az általuk az interneten eltöltött idő több mint 30 százaléka teljesen értelmetlen. Ez havonta két teljes munkanappal egyenlő. A wilfing legfőbb okozói a webáruházak, melyeket szorosan követnek a hír-, illetve utazási oldalak.

Curt Staker, a Websense elnöke szerint ez természetes következménye annak, hogy a munkacélú, illetve személyes internethasználat közötti határ kezd elmosódni. Egyre többen intézik el személyes ügyeiket az interneten, méghozzá munkaidőben.

Különösen a férfiak számára jelenthet nagy csáberőt a nagy sportesemények szezonja, így például Amerikában a március, mikor a kosárlabda bajnokság kezdetét veszi. A Websense mérései szerint az Egyesült Államokban ebben az időszakban a sportoldalak forgalma 31, az online fogadási oldalaké pedig 56 százalékkal emelkedett.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16