2 °C Budapest

Megdöbbentő eredmény: havonta két nap céltalan netezés

Pénzcentrum
2007. április 11. 16:00

Mit is keresek? - a feledékenyebbek gyakorta tehetik fel maguknak ezt a kérdést. Újabban azonban az internetezők között is felelhető ez a jelenség, olyannyira, hogy új igét is alkottak a céltalan szörfölés leírására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Wilfing - vagyis What Was I Looking For, ez az új kifejezés szolgál a linkek, oldalak cél nélküli, végtelen böngészésének leírására. Egy Egyesült Királyságbeli piackutató cég felmérése meglepő tényekre mutat rá, a 2 412 megkérdezett mintegy kétharmada ismerte be, hogy alkalomszerűen szokott céltalanul bolyongani a világhálón.

Sőt a megkérdezettek majd negyede bevallotta, az általuk az interneten eltöltött idő több mint 30 százaléka teljesen értelmetlen. Ez havonta két teljes munkanappal egyenlő. A wilfing legfőbb okozói a webáruházak, melyeket szorosan követnek a hír-, illetve utazási oldalak.

Curt Staker, a Websense elnöke szerint ez természetes következménye annak, hogy a munkacélú, illetve személyes internethasználat közötti határ kezd elmosódni. Egyre többen intézik el személyes ügyeiket az interneten, méghozzá munkaidőben.

Különösen a férfiak számára jelenthet nagy csáberőt a nagy sportesemények szezonja, így például Amerikában a március, mikor a kosárlabda bajnokság kezdetét veszi. A Websense mérései szerint az Egyesült Államokban ebben az időszakban a sportoldalak forgalma 31, az online fogadási oldalaké pedig 56 százalékkal emelkedett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59